Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık:  '220 bin aileye bu yardımları ulaştırmış olacağız"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 'Nakit temelli olacağı için aslında tek bir tuşa basma ile 220 bin aileye bu yardımları ulaştırmış olacağız." dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık:  '220 bin aileye bu yardımları ulaştırmış olacağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılayın Sütlüce Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Kınık,  "Az çok demeden paylaşan tüm kalplere Hilal olsun." sloganıyla ramazan yardımlarını başlatacaklarını söyledi.

“BAĞIŞÇILARIMIZIN VE GÖNÜLLÜLERİMİZİN DESTEĞİYLE YAPIYORUZ”

Türkiye ile dünyanın pek çok muhtaç ve mazlum coğrafyasında faaliyet yürüteceklerini kaydeden Kınık, "Yürüttüğümüz bütün bu iyilik faaliyetlerimizi, çok kıymetli hayırseverlerimizin, insaniyetperver bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin desteğiyle yapıyoruz." dedi.

2022'nin Kızılay'ın dayanışma yılı olduğunu belirten Kınık, "Kızılay, yoksullarla mahrumlarla evlerini barklarını terk etmek durumunda kalmış muhacirlerle, mültecilerle, kırılgan insanlarla, afetlerin, yoksulluğun vurmuş olduğu coğrafyalarla iyiliksever insanların uzattığı eller için bir dayanışma platformu." diye konuştu.

Kınık, 2021'de yaklaşık 7,5 milyon insana ulaşabildiklerini aktararak, şöyle devam etti:

“8 MİLYON İNSANA ULAŞMAYI HEDEFLEDİK”

"Bu yıl programımızı planlarken öz kaynağımızdan ayırmış olduğumuz ve vatandaşlarımızdan taahhüdünü almış olduğumuz yaklaşık 400 milyon lira değerindeki bir programla ki bu ümit ediyorum ramazan süresince vatandaşlarımızın yapmış olduğu desteklerle artacaktır, yaklaşık 8 milyon insana ulaşmayı hedefledik. Sahada 75 bin aktif gönüllümüz, 12 bin 308 Kızılay profesyonelimiz olacak."

Kınık, gıda kolisi, giysi veya yardım malzemesini götürmek yerine Kızılay Kart ile doğrudan nakit temelli destek olarak vatandaşlara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Alışveriş kartları ile yaklaşık 25 milyon liralık desteği 49 bin aileye ulaştıracaklarını aktaran Kınık, bunun, bütçeleri ve vatandaştan aldıkları taahhütlerden ayrılan kısım olduğunu kaydetti.

"3,8 MİLYON KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ ÇIKARMAYI PROGRAMLADIK"

Kınık, 31 sabit aşevi ve 74 mobil ikram aracı aracılığıyla yaklaşık 3,8 milyon kişilik iftar yemeği çıkarmayı programladıklarını, bunun da yaklaşık 76 milyon değerindeki yardımlara denk geldiğini kaydetti.

Kurban paylarının ramazanda da dağıtılmaya devam ettiğini dile getiren Kınık, yardım çalışmalarında bayramlık kıyafet, çocuklara ikram paketi ile oyuncak da dağıtılacağını, bu faaliyetlerini hem ramazan hem arife hem de bayram süresince sürdüreceklerini bildirdi.

Cep telefonlarından '1877've '2868' kısa mesaj hatlarına gönderilecek SMS'lerle doğrudan ve çok hızlı olarak yardımların yapılabileceğini kaydeden Kınık, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 40 liralık fitre bedelinin '1877' hattına 'fidye', 'fitre', 'iftar"'veya 'sahur' yazıp bağış olarak gönderilebileceğini aktardı.

‘Temassız Bağış Kioskları’nın bu yıl, daha çok alışveriş merkezlerinde ve büyük marketlerde görülmeye başlanacağını dile getiren Kınık, böylece farklı bağış kalemlerinden birini seçip kredi kartı ile istenilen bağışın temassız olarak yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme