Tiyatro sanatçısı Genco Erkal beraat etti!

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla hâkim karşısına çıkan 83 yaşındaki sanatçı Genco Erkal için savcı beraat talep etti.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal beraat etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal (83) hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması bugün görülüyor. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Genco Erkal hakkında beraat kararı talep etti. Mütalaasını sunan duruşma savcısı, Anayasanın 26. maddesine ve AİHM içtihatlarına yer vererek Erkal’ın politik paylaşımlarda bulunmasının doğal olduğunu söyledi. Savcı mütalaasında, suçlamaya konu edilen paylaşımların politik ve eleştirel paylaşımlar olduğunu, hakaret kastı gütmediğini ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek Genco Erkal’ın beraatını talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, çobanlık ve eğitim konusundaki paylaşımların hakaret kastıyla yapıldığını söyleyerek Erkal’ın cezalandırılmasını istedi.

"DİPLOMA MESELESİ YILLARDIR TARTIŞILIYOR BUNU TEK SÖYLEYEN BEN DEĞİLİM”

Mütalaaya katıldığını söyleyen Erkal, “Bu paylaşımlar bir eleştiridir, hakaret içermez. İddia makamının bunun kabul edilmesi sevindirici. Diploma meselesi yıllardır tartışılıyor bunu tek söyleyen ben değilim.” dedi.

Erkal, “Çobanlık konusunda Cumhurbaşkanının kendisi de 'ben de çobanım' diyerek kabul ediyor burada hakaret olamaz. Beraatımı talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme