Terör örgütü elebaşının kardeşi Osman Öcalan Erbil'de öldü

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Erbil'de tedavi gördüğü hastanede öldü.

Terör örgütü elebaşının kardeşi Osman Öcalan Erbil'de öldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Osman Öcalan'ın uzun süredir Erbil'de bir hastanede Kovid-19 tedavisi gördüğü iddia ediliyordu. Osman Öcalan'ın saat 04.30'da öldüğü bildirildi. 

Osman Öcalan'ın, temmuz ayında felç geçirdiği iddia edilmişti. Öcalan’ın oğlu Welat Osman yaptığı açıklamada ise, babasının sağlık durumunun bir süredir kötü olduğunu, geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tümden kaybettiğini söylemişti.

OSMAN ÖCALAN KİMDİR? 

Abdullah Öcalan’ın erkek kardeşi Osman, 1978 yılında kurulan PKK'ya katılmadan önce, 2 sene Libya'da yaşadı ve öğretmen eğitim kolejinde eğitim gördü. 1986'da PKK'nın merkez komitesine, 1990'larda ise PKK'nın üst düzey komitesine katılarak PKK'nın fiilen kumandan muavini oldu. Ancak 1992'de iki ana Iraklı Kürt partisiyle (KDP ve KYB) ateşkes anlaşması imzaladıktan sonra utanç duydu ve PKK tarafından hapsedildi. PKK örgütündeki kod adı Ferhat'tır.

Öcalan, Murat Karayılan'a meydan okumak amacıyla Yurtsever Demokrat Parti'yi (PWD) kurmak için Ağustos 2004'te Hikmet Fidan ile birlikte PKK'dan ayrıldı.

Bakmadan Geçme