TEKNOFEST başladı!

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) düzenlenen törenin ardından büyük bir coşkuyla başladı.

TEKNOFEST başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Azerbaycan Ulaştırma Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Bakanı Rashad Nabiyev, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta çok sayıda davetli, gençler ve çocuklar katıldı.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizi teknolojinin gidişatını takip eden değil, tayin eden ülkeler arasına sokmak için canla başla çalışıyoruz. Türkiye kritik teknolojilerin pazarı değil üretim üssü olmalıdır" dedi.
Bakan Varank, “TEKNOFEST yarışmaları, yarışmacıları, ziyaretçileri buraya gelemese de uzaktan takip eden gençler, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek gerçek kahramanlardır. Biz TEKNOFEST gençliğine baktığımızda büyük Türkiye’nin mimarlarını görüyoruz. Bugün attığı adımlarla dünyanın her yerinde adından söz ettirecek mühendisleri, bilim insanlarını, girişimcileri görüyoruz. Ne mutlu bize ki ülkemizi 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak adeta gözlerinden ışıklar saçan bir nesil ile beraber yürüyoruz”
diye konuştu.

“HER YIL YENİ REKORLARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ!”

TEKNOFEST’in her yıl yeni rekorlar kırarak ilerlediğini söyleyen Varank, “Yerli ve milli helikopterimiz Gökbey halka açık ilk gösteri uçuşu ile semaları süsleyecek. Yine insansız hava aracımız Aksungur halkımızın huzurunda ilk gösterisini bu sene gerçekleştirecek. Ülkemizin medarı iftarı Akıncı gösteri uçuşu ile bu sene TEKNOFEST’e ayrı bir heyecan katacak. Milli otomobilimiz TOGG ilk kez bir festivalde milletimizle buluşacak. 2018 yılında 14 farklı sınıftaki teknoloji yarışmalarına 4 binin üzerinde takım ve 20 binin üzerinde yarışmacı başvururken, bugün bu rakamlar 35 farklı yarışmaya 45 bin takım 200 bin üzerinde katılımcıya ulaştı. Bu ülkenin dört bir tarafındaki parlak beyinler şartların olgunlaşmasını bekliyor. Gerekli ortamlar sağlandığında gençlerimizin dünyaya meydan okuyacak bir kapasiteye sahip olduğu aşikar” dedi.

SELÇUK BAYRAKTAR GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

 T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Geçtiğimiz yıllarda TEKNOFEST için yola çıkarken bir hayalimiz vardı. Bugün hayallerimiz gerçeğe dönüşmeye başladı. Dünyanın hızla değiştiği bu çağda dönüşümün ve ilerlemenin en büyük rüzgarının teknoloji olduğunu görüyoruz. Bugün yüksek teknoloji geliştiren Türkiye hayalimizi yarışmalarımıza başvuran 200 binden fazla genç ve milletimizle paylaşıyoruz. Gençlerin önemsenmediği bir gelecek hayalinin eksik kalacağını çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında gençlere tavsiyeler veren Bayraktar, “Mühendis bir yol arkadaşınız olarak sizlere tavsiyem önünüze çıkan engeller sizi asla yıldırmasın. Yerleşik düzen sizi yanlış eğitse de etikten, ahlaktan ve hak bildiğiniz yoldan asla ayrılmadan çok çalışın. Bir konu üzerinde çalışırken muhakkak geleceğin trendlerine odaklanın. Yaptığınız her işin özgün olmasını önemseyin. Bunlara dikkat edip azimle çalışmaya devam edersen Allah’ın izni ile dünyanın en iyisi oluruz
” dedi.

BİZ SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI’MIZDA ‘İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZ İÇİN’ DEDİK

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TEKNOFEST’in büyük bir potansiyeli harekete geçirdiğini söylerken, “Biz Savunma Sanayii Başkanlığı’mızda ‘istiklal ve istikbalimiz için’ dedik. Şu anda istikbal de sizsiniz, istiklal de sizsiniz. Sizlerin gözlerinde geleceği görüyoruz. Bugün Savunma Sanayii’nde yerlilik oranlarını konuşuyoruz. Sizlerle birlikte Türkiye’nin öncü olduğu teknolojilerdeki yüzdeleri konuşuyor olacağız. Bunun ışığını görüyoruz. Hep birlikte Türkiye’nin yarınlarını sizler inşa edeceksiniz. Bizlerin görevi sizlerin önünü açmak. Ola ki önünüze bir engel oluşuyorsa onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bakan Varank önümüzdeki yıl TEKNOFEST’in bir ayağının Azerbaycan’da yapılacağını, artık uluslararası bir TEKNOFEST markası olacaklarını söyledi.

Törene katılan Azerbaycan Ulaştırma Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Bakanı Rashad Nabiyev , “Türk gençliğini tebrik ediyorum çünkü onların böyle güçlü bir devleti var. Böyle bir devlet yalnız ve yalnız ileri gidecektir. Burada gördüklerimiz muhteşem teknolojiler. Ama bu teknolojinin Türk Milletinin aklının en bariz göstergesi savaş zamanında gördüğümüz performansı oldu. Bu yüzden Türkiye devletine ve milletine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme