TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan kimdir?

Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nin bugün sona eren seçimlerinde Ramiz Erinç Sağkan 182 oyla yeni başkan seçildi. Peki, Erinç Sağkan kimdir?

TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBB'nin aylardır konuşulan genel kurulu bugün sona erdi. Genel kurulda 348 delege oy kullandı. Mevcut başkan Metin Feyzioğlu, 156 oy alarak seçimi kaybederken, Ramiz Erinç Sağkan ise 182 oy ile yeni başkan seçildi. 

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR? 

4 Nisan 1978 tarihinde, Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinde dünyaya gelen Erinç Sağkan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalışan Sağkan, 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Ardından, Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak en yüksek oyu aldı ve Ankara Baro Başkanı olarak seçildi. Sağkan, bugün yapılan TBB seçiminde ise, 348 delegeden 182'sinin oyunu alarak başkan olarak seçildi. 

Bakmadan Geçme