Süleyman Soylu'nun çizmeli fotoğrafının yankıları sürüyor

Ankara'da yaşanan sel felaketinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, ıslak çizmeleri ile Mansur Yavaş ile birlikte verdiği pozun yankıları sürüyor.

Süleyman Soylu'nun çizmeli fotoğrafının yankıları sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'daki sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gelerek sahada incelemelerde bulundu. Ardından Soylu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Soylu'nun burada Mansur Yavaş ile çekilen fotoğrafı gündem oldu. Fotoğrafın gündem olmasına neden olan ise Bakan Soylu'nun ıslak çizmeleri ile Ankara Büükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın da normal ayakkabıları görünüyor olması idi. Sosyal medyada bu fotoğraf, Bakan Soylu'nun sel felaketi sonrasında sahada olduğu, ancak Mansur Yavaş'ın sahaya çıkmaya tenezzül bile etmediği şeklinde yorumlandı.

AK Parti Ankara Altındaş Meclis Üyesi Sinan Burhan, söz konusu fotoğrafı paylaşarak Mansur Yavaş'ın Eskişehir'de Belediye Başkanları Tolantısında olduğunu öne sürdü.

"POZ VERMEK GİBİ BİR GAİLESİ YOK" 

Mansur Yavaş’ın danışmanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de, Twitter hesabından Meclis Üyesi Sinan Burhan’ın iddialarına yanıt verdi.

Sinan Burhan'ın sosyal medya hesabından öne sürdüğü iddialar esnasında Mansur Yavaş'ın, Ankara Akyurt ilçesinde olduğunu belirten Gültekin, açıklamasında, "Özür dileriz; kendisinin poz verme gibi bir gailesi, bir huyu yok” dedi.

"VATANDAŞ FOTOĞRAFLARINI RT EDECEĞİNİZE SÖZ VERİN"

Gültekin'in açıklamaları şu şekilde: 

"Mansur Yavaş Eskişehir’deydi. ABB Başkanı kayıp, çizmeyle bir tane fotoğrafı yok…” Sn. Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş, bu cümleleri kurduğunuzda Akyurt afet bölgesindeydi. Özür dileriz; kendisinin poz verme gibi bir gailesi, bir huyu yok. RT edeceğinize söz verin, Akyurt’ta vatandaşların çektiği fotoğraflardan paylaşayım. Önceki gün Altındağ’da, evvelsi gün ise İvedik’teydi. Yanında yine fotoğrafçı yoktu. Size bir vatandaşın telefonuyla çektiği fotoğrafı ileteyim, yüreğiniz ferahlasın. Gelelim Eskişehir’e… Belediye Başkanları Toplantıları” 3 gün sürer. ABB Başkanı Mansur Yavaş, ilk gün toplantıya katılmadı, 2. gün sabah Eskişehir’e gitti. Öğleden sonrası için yağış uyarısı verilmesi üzerine derhal Ankara’ya döndü. Bu yüzden Başkanlarımızın basın toplantısında yer alamadı. Ankara’ya gelince ise “yönetimde sorumluluk” ilkesi gereği ABB Başkanlık makamında halkı bilgilendirdi, yapılan çalışmaları anlattı. Trolbaşı, troller, havuz medyası ve Sinan Bey… Sn. Mansur Yavaş yağış başladığında neredeymiş? Kul hakkına girmekten vazgeçin. ABB, sel felaketi nedeniyle günlerdir soluksuz çalışıyor. Bugün de 1588 araç 4884 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması yapıldı. Akyurt’ta ise 131 araç ve 501 personel ile en etkin çalışan kurum oldu; 78 insan kurtarma vakası gerçekleştirildi.Biz mazeret üretmeyiz. Eskiye oranla 2 kat daha fazla altyapı yatırımı yaptık, daha da yapacağız. Mağdur vatandaşlarımızla ise tek tek ilgileneceğiz. Bugün aklı selim konuşmalar yapan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Sel felaketinin yaralarını birlikte saracağız.

SİNAN BURHAN KİMDİR?

1975 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Sinan Burhan, ilk ve orta eğitimini bu kentte tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Kon Tv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan, aynı zamanda Anadolu Yayın Platformu ve Anadolu Yayıncılar Derneği'nin de başkanlığını yürütmektedir.Sinan Burhan, Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonlarla birlikte gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine karşı yaptığı ortak yayınlar ile dikkat çekmişti. Burhan aynı zamanda bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Anadolu medyası adına görüşerek her türlü darbe girişimlerine karşı iktidarın yanında olduklarını belirtmişti. Sinan Burhan, 31 Mart seçimlerinde Ankara'nın Altındağ İlçesinde belediye meclis üyeliğine seçildi. Burhan, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu.

KAYSERİ KULİSLERİNDE MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ADI GEÇİYOR

Öte yandan, Kayseri kulislerinde Sinan Burhan'ın, yeni seçimlerde milletvekillği için adı geçiyor. 

Bakmadan Geçme