Süleyman Soylu: "Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacak"

İçişleri Bakanı Soylu, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nda,  'Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacak.' dedi.

Süleyman Soylu: "Suriyeliler için bayram izni uygulaması olmayacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Göç İdaresi Başkanlığı Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Soylu, bir süredir gündemde olan kaçak göçmen sorununa ilişkin detaylı açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz bayramlarda izin alarak ülkelerine giden göçmenlerin, bu yılki Ramazan bayramında ülkelerine gidişleri yasaklanmıştı.

KURBAN BAYRAMI'NDA DA İZİN YOK

Bakan Soylu bu uygulamanın Kurban Bayramı'nda da devam edeceğini söyledi. Açıklamalarına devam eden Soylu, "Yıl başından bu yana yakalanan kaçak göçmenlerin sayısı 110 bin oldu." dedi.

Soylu, yabancılara ikamet yasağıyla ilgili olarak, "Ülkemizde yabancıların belirli bölgelerde yoğunlaşmasının önlenmesi amacıyla yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz 2022 tarihinden olan oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacaktır. Böylelikle yaklaşık 1200 mahalle ikamete kapatılmış olacaktır." diye konuştu.

"650 BİN SURİYELİNİN DE ALMANYA VATANDAŞI OLABİLME HAKKI VAR"

Öte yandan Süleyman Soylu'nun toplantıda yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde:

"2010 yılından itibaren Almanya, birçok uyruktan 1 milyon 354 bin 200 kişiyi vatandaş yapmış. Bunların içerisinde Suriyeliler de var, Türkler de var, başka uyruklar da var. Peki Almanya niye vatandaş yapıyor. Bunun kendine ait ekonomik ve sosyal sebepleri var. 650 bin Suriyelinin de Almanya'da vatandaş olabilme hakkı var."

Bakmadan Geçme