Staj sigortası mağdurlarından rekor sayı!

Staj sigortası mağdurları, #StajaTamDestek etiketiyle bir günde 3 milyondan fazla tweet atarak Twitter gündeminin ilk sırasında yer aldı.

Staj sigortası mağdurlarından rekor sayı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Staj sigortası başlangıcının SSK başlangıcı sayılmasını isteyen staj sigortası mağdurları, seslerini duyurmak için yürüttükleri mücadelede yeni bir rekora imza attı. Bu hafta TBMM'de görüşülmeye başlanması beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde kapsam dışı kalan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, hafta sonu sosyal medyada yürüttükleri disiplinli mücadelenin yanı sıra, bazı illerin meydanlarında da basın açıklamaları yaptı, siyasi partilere ve yerel basın kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi.

Staj sigortası mağdurları; stajyer ve çırak olarak çalışmaya başladıklarında kendilerine kimlik kartı ve sigorta numarası verildiğini, haftanın 1 veya 2 günü okula gidip diğer günlerde sanayi sitelerinde, okul atölyelerinde ve muhasebe ofislerinde fiilen çalıştıklarını ve bu nedenle staja başladıklarında kendilerine verilen sigorta kimliklerinde yer alan işe başlama tarihinin sigorta başlangıcı sayılmasını istiyor.

Yorumlar 1
Serhat 10 Ocak 2023 09:41

Haydi bismillah sandıga gönelim yine akp staj magdurları yine ezdi

Bakmadan Geçme