Soyağacı oluşturma uygulaması devrede! Peki nasıl oluşturulur?

Meraklıları tarafından bir süredir heyecanla beklenen 'soyağacı uygulaması' sonunda uygulamaya girdi. Peki soyağacı nasıl oluşturulur?

Soyağacı oluşturma uygulaması devrede! Peki nasıl oluşturulur?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir süre önce İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden alt-üst soy sorgulama uygulaması kullanıma sunulmuştu. Uygulamanın rağbet görmesinin ardından yeni bir uygulama daha kullanıma sunuldu.

Önceki sunulan hizmetten yola çıkan İçişleri Bakanlığı bu defa soyağacının tasarlanabileceği 'Soyağacı Oluşturma' hizmetini uygulamaya koydu.

PEKİ SOYAĞACI NASIL OLUŞTURULUR?

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan soyağacı oluşturma hizmeti sayesinde vatanda artık nüfus müdürlüklerine gitmeden soyağaçlarını olşturabilecek. İlgiyle takip edilen Soyağacı oluşturma işlemi,  e-Devlet Kapısını ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

E-Devlet üzerinden soyağacınızı oluşturmak için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile beraber giriş yaptıran sonra 'Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soyağacı Oluşturma' hizmetini seçebilir ve soyağacınıza ait elektronik belge alabilirsiniz. Veya diğer bir yol olarak nvi.gov.tr adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçip e-devlet ile giriş yaparak ilgili hizmete ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme