'Sessiz ibadet' kararına protesto

Filistinliler, İsrail mahkemesinin, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesini protesto etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs'te gösteri düzenledi.

'Sessiz ibadet' kararına protesto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 50 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Namazın ardından bir grup Filistinli İsrail mahkemesinin kararını Mescid-i Aksa'da düzenledikleri gösteriyle protesto etti. Tekbir getiren Filistinliler, sık sık "kanımız canımız sana feda Aksa" sloganı attı. Filistinliler bir süre gösteriye devam ettikten sonra dağıldı.

Yahudi yerleşimcilere yakınlığıyla bilinen 'Arutz Sheva' gazetesinde 6 Ekim'de yer alan haberde, İsrail'in Kudüs'teki Sulh Mahkemesi'nin Yahudilerin Harem-i Şerif'te "sessizce yaptıkları ibadetin" suç sayılmayacağına hükmettiği ve bunun bir "ilk" olduğu belirtilmişti.

ZEYTİN AĞAÇLARINA BİLE TAHAMMÜLERİ YOK

Öte yandan Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 100 zeytin ağacını söktüğü, bir çobanı da yaraladığı bildirildi. Yerel kaynaklar, yaklaşık 20 Yahudi yerleşimcinin El Halil kentine bağlı Zanuta beldesi kırsalında iki Filistinli çobana saldırdığını belirtti. Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu yaralanan bir çobanın hastaneye kaldırıldığı diğerinin ise İsrail güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 450 bin Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Bakmadan Geçme