Sendikacılıkta bir devir kapandı

İsrail'in dünya üzerinde tek bireysel dava açtığı sıra dışı sendika başkanı Ali İhsan Öztürk 19 yıl sonra başkanlığını kaybetti.

Sendikacılıkta bir devir kapandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıradışı sendikacılığı ile tanınan ve ilginç eylemleri nedeniyle Türkiye'de hakkında en fazla dava açılmış olan Türk Eğitim Sen Kayseri 2 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 19 yıl sonra başkanlığını kaybetti.

CEKET ÇIKARMA BAYRAMI'NIN MUCİDİ

‘Memurlar İçin Simit Konulu Şiir, Kompozisyon ve Beste Yarışması’ ile başlayan enteresan eylemlere imza atan Öztürk, sendikacılık hayatı boyunca kâh Hitler’in ruhuna helva dağıttı, kâh memurların ev kirası öderken yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek için Kayseri meydanına çadır kent kurdu, kâh milletvekili maaşlarına gelen zammı eleştirmek için mendil açıp topladığı parayı TBMM’ye gönderdi, kâh kıyafet yönetmeliğini eleştirmek için 'Ceket Çıkarma Bayramı' icat etti.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER EYLEMİNİN BAŞINI ÇEKTİ

Ali İhsan Öztürk'ün, ayrıca atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için başlattığı eylemler, Türkiye'nin en uzun öğretmen eylemleri olarak tarihe geçti. Bu eylemler 4 aydan fazla sürdü.

HİTLER'İN RUHUNA HELVA DAĞITTIĞI İÇİN İSRAİL DAVA AÇTI

Öztürk'ün adının tarihe geçmesine neden olan en ünlü eylemi ise Hitler'in ruhuna helva dağıtması oldu. İsrail, bu eylemden sonra Öztürk'e dava açtı. Bu dava İsrail'in dünya üzerinde bir bireye açtığı tek dava olarak kayıtlara geçti.

Sıradışı sendikacıdan geriye, Röportaj Haber tarafından yapılan belgesel filmi kaldı. 

Bakmadan Geçme