Selçuk Özdağ: "Bir ayda 26 kadın öldürüldü"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Selçuk Özdağ: &quotBir ayda 26 kadın öldürüldü"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖZDAĞ'DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI


Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile yaptığı açıklamada, “Onlar bir anne, bir eş, bir evlat ve kardeş olmaktan öte varlığıyla yaşama renk katıyor.” diyen Özdağ, “Kadınlarımız dünyaya unutulmaz ve eşsiz izler bırakmıştır. Gerek dünya tarihinde ve gerekse milli tarihimizde kadınların imzasını taşıyan birçok değerli çalışma, eser ve miras mevcuttur. Hayatın her alanında var olan kadınlarımız, şefkatli ve merhametli dokunuşlarıyla örülmüş güçlü gelenekler inşa etmiştir. Şüphesiz ki, her kadın toplumdaki huzur ve refahın inşasında çok önemli bir görev üstlenmektedir.” dedi.


BİR AYDA 26 KADIN ÖLDÜRÜLMÜŞ, 28 KADIN İSE ŞÜPHELİ ŞEKİLDE ÖLÜ BULUNDU


Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına da dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "2022 yılı Ocak ayında 26 kadın öldürülürken, 28 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. Yılın ilk ayında dahi ortaya çıkan bu rakamlar kadın cinayetlerinin gerçekten korkunç bir boyuta vardığının kanıtıdır. Yetersiz cezalar, devlet tarafından alınmayan önlemler kadınları ölüme sürüklemektedir. Türkiye'de 2021 yılında ise 280 kadın öldürülmüş, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. 2020 yılında ise 300 kadın cinayet kurban gitmiştir" ifadelerini kullandı. 
Kadınların ortaya koyduğu fedakârlığın, özverili çalışmaların ve üretkenliğin farkında olduklarını ifade eden Özdağ, “Kadınların sağlıklı ve huzurlu bireyler olarak toplumumuzda yer alması için bizler de üzerimize düşen ne varsa hassasiyetle yerine getiriyoruz. Kadınlarımızı daima önceleyen ve onların her anlamda dahil olduğu bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerle hayata anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”
diye konuştu.

Bakmadan Geçme