Sektörel rekabet gücünün geliştirilmesi altyapı programı-2 sonuçları açıklandı

'Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2'kapsamında sunulan projelerin değerlendirme sonuçları Erzurum'da gerçekleştirilen toplantıda onaylandı.

Sektörel rekabet gücünün geliştirilmesi altyapı programı-2 sonuçları açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgenin öne çıkan turizm, tabi kaynaklar, et, süt ve arıcılık sektörlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması amacıyla hazırlanan Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 çerçevesinde toplam 68 proje sunuldu. Değerlendirme süreci sonunda başarılı bulunan 26 proje kapsamında öngörülen 38 milyon TL toplam yatırım tutarının 24 milyon TL’si KUDAKA tarafından sağlanacak.

Destek almaya hak kazanan projelerle, bölgenin turizm açısından ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanarak kış, kültür, sağlık, doğa ve alternatif turizm alanlarında daha gelişmiş bir altyapının oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca yeni tesisler ile bölgenin toplam yatak kapasitesi artırılarak turizm kapasitesi geliştirilecek, kültürel varlıkların ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması sağlanacak, böylece bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına önemli katkılar sunulacak. Bununla beraber kooperatifçilik faaliyetlerine yönelik destekler ile bölgede mikro ölçekli ticari toplulukların gelişimine katkıda bulunularak, bölge ürünlerinin markalaşmasına ve bu ürünlerden elde edilen gelirin artırılmasına katkı sağlanmış olacak.

Et, süt ve arıcılık sektörlerine yönelik desteklenen projelerle de bu sektörlerdeki üreticilerin ürünlerini aracılar yerine doğrudan tüketicilere ulaştırması sağlanacak. Bu sayede ürünlerin ekonomik değerlerine uygun olarak ticarete konu olması sağlanıp üreticilerin daha fazla gelir elde etmelerine imkân tanınmış olacak.

ERZİNCAN'IN PROJESİ HAK KAZANDI

KUDAKA 2021 yılı fizibilite desteği programı kapsamında 9 Kasım 2021 tarihine kadar sunulan projelerin değerlendirme süreçlerinin tamamlandığı belirtildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde sunulan 5 proje destek almaya hak kazandı.

Erzincan’dan Otlukbeli Canlı Hayvan Pazarı projesi KUDAKA’dan fizibilite desteği programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

BAYBURT DA PROJESİNDE BAŞARILI BULUNDU

Bayburt’tan, 'Bayburt Kent Müzesi Fizibilite' ve 'Aydıntepe Yeraltı Şehri Fizibilite Çalışması' projeleri KUDAKA’dan fizibilite desteği programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Yakutiye'nin Jeotermal Kaynaklarının Araştırılması Projesi, Bayburt Kent Müzesi Fizibilite, Otlukbeli Canlı Hayvan Pazarı, Refahiye Anadolu’nun Yeşil Cenneti ve Aydıntepe Yeraltı Şehri Fizibilite Çalışması projelerinin destekleneceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme