Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sedef Kabaş, Tele 1'de yayınlanan bir programda, Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etti. Kabaş, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır. Ama görüyoruz ki gerçek değil ya da tam tersi bir söz vardır. Hadi onu söylemeyeyim büyükbaş hayvan diyeyim. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, saray ahır olur." sözlerine sosyal medyadan çok sert tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gözaltına aldı. Televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Ardından Kabaş’ın iki avukatının da Emniyet Müdürlüğü’ne geldikleri öğrenildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, Müvekkilim Sedef Kabaş “Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde. Ben de şimdi yanına geçiyorum” şeklinde paylaşım yaptı.

Bakmadan Geçme