Sedat Peker'in iddiaları sonrası siyasilerden suç duyurusu!

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu suç örgütü lideri Sedat Peker'in rüşvet iddialarında yer alan kişilere dava açacaklarını söyledi.

Sedat Peker'in iddiaları sonrası siyasilerden suç duyurusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in, bazı kişilerin rüşvet aldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Rüşvet iddialarına siyasilerden de art arda tepkiler geldi.

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Sedat Peker’in bugün paylaştığı rüşvet iddialarında adı geçenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sedat Peker'in son iddialarıyla ilgili Twitter paylaşım yapan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yeneroğlu haberi Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker'in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır."

Yeneroğlu, bir diğer paylaşımında da şöyle dedi:

"Anlaşılan o ki ülkede iki tür suç örgütü var. Birincisi iktidar ve çevresiyle menfaatleri çakıştığı için yolu ayrılanlar. Diğeri de iktidar imkanlarıyla ülkeyi talan edip milleti soymaya devam edenler. Elbette bir gün bunların hesabı sorulacaktır."

 

DAVUTOĞLU SUÇ DUYURUSU ÇAĞRISINDA BULUNDU

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Sedat Peker'in yolsuzluk iddialarıyla ilgili yaptığı paylaşımda "İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli." dedi. Sedat Peker'in son iddialarıyla ilgili Twitter'dan paylaşım yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "TBMM açılır açılmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, şeffaflık ve imar yasaları çıkarılmalı; ihale yasası yeniden düzenlenmelidir." dedi.

Davutoğlu, iddiların yaşandığı süreç içerisinde görev yapmış cumhurbaşkanları, başbakanlar, ekonomi ile ilgili bakanlar ve birinci, ikinci derece yakınlarının mal varlıklarını açıklama çağrısında bulundu.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Yeter artık! Savcılar NEREDE? Gün arınma zamanı. Son iddialar yolsuzluğun kişisel ve tekil bir nitelikten çıkarak sistemi tümüyle kuşattığını göstermektedir. İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli.

15 Şubat 2021’de açıkladığımız Temiz Siyaset Belgesi ile bu sistemik çürümeye karşı adımları kamuoyu ile paylaşmıştık. Acilen yapılması gerekenler konusunda bir kez daha çağrıda bulunuyorum.

1. İddialarla ilgili derhal en kapsamlı hukuki süreç başlatılmalıdır.

2. TBMM açılır açılmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, şeffaflık ve imar yasaları çıkarılmalı; ihale yasası yeniden düzenlenmelidir.

3. TBMM’nde ilgili konularda araştırma ve soruşturma komisyonları kurularak kamuoyu en şeffaf şekilde bilgilendirilmediler.

4. Süreç içinde görev yapmış bütün cumhurbaşkanları, başbakanlar, ekonomi ile ilgili bakanlar ve birinci, ikinci derece yakınları da dahil olmak üzere mal varlıklarını açıklamalı.

5. Kamu bankalarının, ekonomi ile ilgili kurumların son yıllardaki işlemleri ve kamu kaynaklarından kredi kullanıp milleti zarara uğratanlar kamuoyu ile paylaşılmalı.

Teşkilatlarımıza da sesleniyorum, size gelen benzeri tüm şikayetleri hiçbir kriter gözetmeksizin Genel Merkez Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’muza derhal yönlendirin ve mutlaka savcılıklara suç duyurularında bulunun.

Hiç merak etmeyin, gecenin en karanlık anı güneşin doğmasına en yakın andır, ülkemiz arınacak.

Pisliğe, rüşvete, çıkar ilişkilerine boğulan bu iktidar gidecek. #TürkiyedeGelecekVar" “

“VATAN KURTARAN SAVCI VE HAKİM, HAYDİ GÖREYİM SİZİ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, SPK ile ilgili partisinin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu Twitter'daki paylaşımında “Pazartesi parti örgütümüz suç duyurusunda bulunacak. Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK… Gençler sakın birbirinize düşmeyin! Hakaret falan değil mesele. Sizi kavga ettirmek istiyorlar çünkü paraya tapıyorlar. Paratapar bunlar.”  ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme