Savcı Sayan: 'O fatura yanlışsa istifa edeceğim'

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "21 bin Liralık fatura sahteyse ben istifa edeceğim, gerçekse bunu söyleyenler istifa edecek mi?"

Savcı Sayan: 'O fatura yanlışsa istifa edeceğim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“AĞRI’DA GENÇLERİN BİR ARAYA GELMESİNDEN KORKTULAR”

CNN Türk Masası’nda Fulya Kafa’nın sorularını yanıtlayan Savcı Sayan, AK Parti Gençlik Kolları’nın çok konuşulan sahur görüntülerine dair açıklamalarda bulundu. Sayan, “Aslında şunun konuşulmasını çok isterdim. İstanbul’da ulaşım 8 Lira, Ağrı’da 1 Lira. Öğrenci 6 Lira, Ağrı’da 0,25 Lira. Ekmek İstanbul’da 2 Lira, Ağrı’da 1.4 Lira. Ağrı’da her gün yüzlerce aileye 2 kilo et dağıtılıyor. Bunu da tartıştılar, bütün bunlardan rahatsız oldular. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bütün troller, yandaşlar Ağrı’da gençlerin kahvaltıda yediği reçel ile peynire göz dikmişler. Ağrı’da gençlerin bir araya gelmesinden rahatsız oldular.” dedi.

“300 LİRA’DAN AŞAĞI KAHVALTI ETMEDİKLERİ İÇİN İNANMAMALARI NORMAL”

Sahur bedelinin 21 bin Lira olmasıyla ilgili tartışmalara ile Sayan şöyle yanıt verdi:

“Onların inanmamalarına saygı duyuyorum. Onlar 300 Liradan aşağı kahvaltı yapmadılar, Bodrum’da 500 Lira’dan aşağı lahmacun yemediler. Gençlik Kolları Genel Başkanımız Eyyüp Kadri İnan Iğdır’a geliyor, oradan da Gençlik Kollarımızla buluşmak için Ağrı’ya geliyorlar. Şahısların işlettiği bir kafede bir iftar verileceğini söylüyorlar. Maliyet çıkarılmasını ve İl Başkanlığına sunacaklarını söylüyorlar. 3 kişilik serpme kahvaltılarının 100 Lira olduğunu, ancak indirimle 90 Liraya verileceğini söylüyorlar. Biz de oraya üniversite gençlerimizle birlikte gidiyoruz.”

“KUZU ÇEVİRME YOKTU, KABURGA DOLMASI YOKTU”

“Kuzu çevirme yoktu, kaburga dolması, kaburga dolması, kaz eti, kebap, domuz eti yoktu onu biliyorum. Anadolu’da sahurlarda ailelerimizin yemiş olduğu, ikram edilen patates, peynir, domates, reçel vardı o sofrada. Şatafat nerede onu anlayamadım. Sahurda burada insanların peyniri vardır, yumurtası vardır. Bunun dışında karides mi var, kalkan mı var, somon mu var?”

“FATURA GERÇEK DEĞİLSE İSTİFA EDECEĞİM AMA GERÇEKSE BİZE SALDIRANLAR İSTİFA EDECEK Mİ?”

“Bu tartışmalar ortaya atılınca faturayı bana gönderdiler, ben de sosyal medyadan yayınladım. Altında 20 bin Türki Lirası yazıyor, üzerinde 21 bin Lira. En altta muhasebecinin geçtiği bir kayıt. Faturayı ben mi kestim, biz müşteriyiz. Faturalarda rakamla yazılan yer önemlidir. Marketten alışveriş yaptık, eve geldik faturanın altındaki yazı farklı. Bundan biz mi sorumluyuz? Fatura gerçek mi ona bakmak lazım. Orada fatura numarası var, e devletten fatura sorgulama yerinden zaten faturanın miktarı ortaya çıkıyor. Eğer o fatura yanlış ise ben belediye başkanlığından istifa edeceğim ama bize saldıranlar, gençlerimize saldıranlar kendi bulundukları konumlarından istifa edecekler mi?”

“3 GÜNDÜR AĞRI’DAKİ GENÇLERİMİZİN YEDİĞİ PEYNİRİ KONUŞUYORLAR”

“3 gündür Ağrı’daki gençlerimizin sahurda yedikleri peynir konuşuluyor. Ramazan şenliktir. İstanbul Meydanı’nda şenlikler yapılır, Osmanlı’dan beri Ramazan’da şenlikler yapılır. Diyadin ilçemizin belediyesi Erbani Korosu kurmuş. Orada 7, 8 bayanımız koro yapmış. Gençlik Kolları da Erbani’yi çağırmış. Bizim kültürümüzde var def çalmak. Dün İstanbul’daki şenlik gibi çengi, çalgı, kadeh şarkıları yok. Orada 3 parça söylendi, 2’si Türkçe, 1’i Kürtçe idi. Bunun neresi şatafat?”

“MESELE 100 GRAM REÇEL, PEYNİR DEĞİL”

Asıl rahatsızlığın, Ağrı’daki gençlerin bir araya gelebilmesi olduğunu vurgulayan Sayan, “Ağrı’da 5 yıldır PKK’ya katılan genç sayısı 0. Bugün geldiğimiz noktada gecenin 3’ünde gençler dışarı çıkıp güvenlik içinde toplantıya gidebiliyorlar. İşte bundan rahatsız oluyorlar. CHP de toplasın 2 bin genci, DEVA Partisi toplasın, Millet Partisi toplasın. Bundan gurur duyarız. Bunlar Türk gençlerine keleşi, dağlarda ölmelerini layık görüyorlar. Biz bu gençlere ne vereceğiz? Peynir vermeyelim mi, reçel vermeyelim mi, yağ vermeyelim mi? O üniversite öğrencilerine birer tokat atıp gönderelim mi? Mesele 100 gram reçel, peynir değil. Mesele Ağrı’daki gençlerin dağa gitmesini engelleyen sistemi engellemektir. Bunu neden anlamıyorlar? Hadi 21 bin Lira değil, 121 bin Lira olsun. Çok mudur Ağrı’daki gençler için, bunu neden çok görüyorsunuz? İngiliz Büyükelçisine 46 bin Liraya balık ısmarlıyorsunuz ama Ağrı’daki gençlere 100 gram peyniri, reçeli çok görüyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin. 2 gündür Ağrı’daki çocukların yediği peynir konuşuluyor. Türkiye’yi böyle mi ileriye götürecekler. Sürekli kavga, gürültü hiç utanmıyorlar mı?” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme