Savcı Sayan: '3 işçi anneme, babama, dedeme küfretti'

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "3 işçi de sosyal medyada benim anneme, babama, dedeme ve sülaleme küfür etti." dedi.

Savcı Sayan: '3 işçi anneme, babama, dedeme küfretti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, iftar yemeğinde çalışanlarıyla bir araya geldi. Fatih Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftarda Savcı Sayan, tüm işçilerle tek tek selamlaştı ve hatırlarını sordu.

“BİZ BİR AİLEYİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Savcı Sayan, belediye çalışanlarının aile olduğunu hatırlatarak, “Hepimiz bir aileyiz, bir ailenin evlatlarıyız. Farklı farklı görevlerimiz olsa da bu belediyenin en iyi şekilde çalışması için bir aradayız. Bir makinenin küçük parçası da, büyük parçası da eksik olsa yürümez. Hepimiz bu makinenin parçalarıyız. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Üstünlük takvadadır.” diye konuştu.

“İSTANBUL 40 BİN KİŞİYİ İŞTEN ATTI, BEN 3 KİŞİNİN İŞİNE SON VERDİ”

Hiçbir işçiyi mağdur etmeyeceklerinin altını çizen Savcı Sayan, göreve başladığında kimseyi işten atmayacağına dair söz verdiğini hatırlattı. Gelinen noktada 3 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldığını dile getiren Savcı Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyasi görüşü ne olursa olsun yeter ki belediyeye çalışsın kimseyi ekmeğinden işinden etmeyeceğim. Siz de geçmişe bakarsanız, belediye başkanlarının kaç kişiyi işten attığına bakarsanız bunu görürsünüz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şeref sözü vermişti ve 40 bin işçi attı. Ben burada 3 işçinin işine son verdim. 3 işçi de sosyal medyada benim anneme, babama, dedeme ve sülaleme küfür etti. Hepinizin sosyal medya hesapları var ve belediyenizin hizmetlerini paylaşmanız lazım. Ama ben halen görüyorum, adam benim zabıtam gitmiş başka bir partinin il başkanı olmuş ve gece gündüz Whatsapp durumunda bana küfrediyor. Bunlar hoş şey değil."

“AĞRI’YA DEVASA HİZMETLER KAZANDIRDIK”

Göreve geldikleri günden bu yana Ağrı’ya çok sayıda hizmeti kazandırdıklarının altını çizen Savcı Sayan, “Bizim insanımız maalesef bizim rögarları dolduruyor, kamelyaları kırıyor, lambaları kırıyor, otobüsleri yakıyor. Dünyanın sıkıntı çektiği bir dönemde geriye dönüp bakarsanız Ağrı’ya çok büyük işler yapmışız. Ahırlar Bölgesi 2 katrilyon, Murat Nehri Projesi 400 milyon, Çöp tesisi kurmuşuz 10 bin 400 hanenin elektriğini üretiyoruz, asfalt plenti, taş kompresörü kurmuşuz hiç kimseye muhtaç kalmadan kendi asfaltımızı kendimiz üretiyoruz. Geçen sene 95 kilometre asfalt yaptık, bu yıl 150 kilometre asfaltla Ağrı’nın bütün asfalt problemini çözüyoruz. 1927’den beri belediye olan bu kentte asfalt problemini çözmek neden bana kaldı? Ağrı Belediyesi’nde 100 hat, 150 araç var. Nerelerden geldik. Kaldırımları, parke taşlarını, belediye konuk evi, kızlara çeyiz, çocukların okul masrafı. ” ifadelerini kullandı.

“EN UCUZ SU, EKMEK VE TOPLU TAŞIMA AĞRI’DA”

Türkiye’de en ucuz su, halk ekmek ve toplu taşıma hizmetinin Ağrı’da olduğunu vurgulayan Savcı Sayan, şunları söyledi:

“Su 1 Lira, Ankara’da 22 Lira. Ekmek 1.4 Lira. Mazot 22 Lira olmuş, biz geldiğimiz zaman 2 buçuk Lira’ydı. Biz otobüsleri 1 Lira’ya indirdik. Buna rağmen Ağrı halkı mağdur olmasın diye Cumhurbaşkanı’na gidiyoruz, oraya gidiyoruz, buraya gidiyoruz… Adam da kahvede oturuyor, diyor ki; ’200 milyon para götürmüş.’ Nereye götüreceksin? Bir kuruş bir yere kaybolsa devlet hepimize hesap sorar. Onun için dedikodulara bakmayın; kimisi milletvekili, kimisi belediye başkanı, kimisi ilçe başkanı olmak için bizi eleştiriyor. Bizim onlarla işimiz yok; bizim işimiz hizmet. Kimsenin siyaseti bizi ilgilendirmez.”

“ET İLE BİRLİKTE BAYRAM ŞEKERİ DE DAĞITACAĞIZ”

Ailelere et dağıtımını arefe gününe kadar sürdüreceklerini vurgulayan Savcı Sayan, ihtiyaç sahibi ailelere bayram şekeri dağıtımı yapacaklarını da kaydetti. Savcı Sayan, “Ailelere et veriyoruz, arefe günü akşamına kadar devam edecek. Geçen yıl 34 bin adet koli dağıttık, bu yıl daha fazla dağıtacağız. Bugün sipariş verdik ihtiyaç sahibi ailelere bayram şekeri dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelere bundan sonra her ay çay ve şeker vereceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme