Sarı ve turuncu uyarı verilen 42 il hangisi? Sarı ve turuncu kod nedir? Hangi iller sel tehlikesi altında?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 42 il için sarı ve turuncu kod uyarısı verdi. Uyarıya göre bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor.

Sarı ve turuncu uyarı verilen 42 il hangisi? Sarı ve turuncu kod nedir? Hangi iller sel tehlikesi altında?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MGM Türkiye'nin geneli için uyarıda bulundu. Ancak 42 il risk teşkil ediyor. MGM'ye göre, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY RİSKLİ

MGM, 41 il için sarı uyarıda bulundu. Ancak Hatay için ise turuncu uyarı verdi. Buna göre Hatay'da hava koşullarına göre tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. 

HANGİ İLLERE SARI KOD UYARISI VERİLDİ

MGM tarafından sarı kod uyarısı verilen 41 il ise şöyle:

Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Şırnak ve Osmaniye.

SARI UYARI KODU NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU UYARI KODU NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Bakmadan Geçme