Sami Kohen kimdir? Neden öldü?

Milliyet Gazetesi yazarlarından usta isim Sami Kohen, hayatını kaybetti. Peki Sami Kohen kimdir, neden öldü? İşte ayrıntılar...

Sami Kohen kimdir? Neden öldü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de ki kariyerinin yanı sıra dış siyaset hakkında  kaleme aldığı yazılarla da kendisinden söz ettiren Sami Kohen, 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Kohen, kendisi gibi gazeteci olan Albert Kohen'in oğludur. Meslek hayatı sürecinde Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalışan Kohen, 1954 yılında Milliyet Gazetesi'ne katıldı. 1960 yılında eşi Mirka ile evlenen gazeteci Sami Kohen’in bu evlilikten Jale ve Alp adında iki çocuğu oldu. Duayen gazeteci Kohen, Milliyet Gazetesi'ndeki köşe yazarlığının yanı sıra ABD'de yayınlanan 2Christian Science Monitor’ ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazdı. 1954 senesinden bu yana aralıksız olarak Milliyet Gazetesi'nde yazarlık yapan Kohen’in gazetecilik anıları 2007 yılında Özer Yelçe tarafından ‘Sami Kohen Dünyanın Yazısı’ adı altında kitap haline getirilerek yayımlandı. Sami Kohen Türkiye'de aynı gazete kurumunda en uzun süre hizmet etmiş yazarlardan biridir.

SAMİ KOHEN NEDEN ÖLDÜ?

Bir süre önce böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan  yazar ve gazeteci Sami Kohen, 18 Ekim 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

Bakmadan Geçme