Sağlık Bakanı Koca'dan müjde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20.000 sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuzun ÖSYM'ye gönderildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan müjde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 BİN POZİSYON/ KADRO ihdası yapılmıştır. 20.000 sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM’YE GÖNDERİLDİ." açıklamasında bulundu. 

Fahrettin Koca, hangi alanlarda ne kadar alım yapılcağına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bakan Koca," 10.348 HEMŞİRE, 1.600 EBE VE 6.604 SAĞLIK TEKNİSYENİ/ SAĞLIK TEKNİKERİ ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır." 

Adayların tercihlerini kılavuz açıklandıktan sonra yapılabileceğini söyleyen Bakan Koca, "TERCİH KILAVUZU, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir." dedi. 

Mart ayı içinde ilana çıkarılacak alım işlemlerinin yapılacağını dile getiren Bakan Koca, sağlık camiamıza hayırlı olsun diyerek cümlelerine son verdi. 

Bakmadan Geçme