Rusya Savunma Bakanlığı: Füzeler Ukrayna S-300'üne ait

Polonya'ya düşen füze ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı füzenin parçalarının Ukrayna S-300 hava savunma sistemine ait olduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı: Füzeler Ukrayna S-300'üne ait
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplandı ve 'askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına' karar verildi. 

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, olayın tüm boyutlarının incelenmesi ve pek çok ayrıntının açığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.  Ukrayna Rusya'yı suçlarken, Rusya iddiaları reddetti. Rusya'dan Polonya'ya düşen füzeyle ilgili ilk açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Polonya'da düşen füze parçaları Ukrayna'nın S-300'üne ait." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Yüksek hasassiyetli füzeler sadece Ukrayna'yı hedef aldı, bu hedefler Polonya sınırına en az 35 km uzaklıktaydı." denildi.

Bakmadan Geçme