Rize-Artvin Havalimanı açıldı... Erdoğan: "Eksiklerimiz, hatalarımız, yatırımlarımızın yanında devede kulak"

Rize-Artvin Havalimanı açılışında konuşan Erdoğan, "Eksiklerimiz, hatalarımız olmuştur ama dev yatırımlarımız yanında bunlar devede kulaktır." dedi.

Rize-Artvin Havalimanı açıldı... Erdoğan: &quotEksiklerimiz, hatalarımız, yatırımlarımızın yanında devede kulak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin deniz üzerine kurulan ikinci, dünyanın ise beşindi havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı açıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katıldığı açılışta, binler ellerinde 3 milyon metrekare havalimanı sahasını doldurdu.  

“RİZE-ARTVİN HAVALİMANI SIRADAN BİR YATIRIM DEĞİLDİR”

Türkiye’nin dört bir yanında gelen katılımcıların Türk bayrakları ile karşıladığı Erdoğan, havalimanına dair şu bilgileri verdi:

“Rize-Artvin Havalimanı sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinde havalimanı bulunan 5 ülkeden ikisi artık bizde. Havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık. 5 yılda 4.4 milyarlık yatırımla tamamlanan Rize Artvin havalimanı yıllık 3 milyon kapasiteli terminali ile gerçekten gurur verici bir eser oldu. Şu anda uçaklarımız boş gelip gidiyor. Buradan Rizeli, Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum; bu uçaklar boş kalmayacak. Rizeli, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı. Havalimanımızdaki binaların giriş kapısında itibaren tüm mimarisi bölgemizin özelliklerine uygun yapılmıştır. Bu eser, ne dağların, ne denizlerin hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir. Bu havalimanı komşumuz Gürcistan'ın ulaşımını da kolaylaştıracaktır. Burası insanımıza vakitten nakite, trafik kazalarından, emisyon azaltımına kadar pek çok katkı sunacaktır. Rize-Artvin artık bir uçak bileti mesabesindedir. Son 20 yılda Rize'ye 25 milyon değerinde eğitim yatırımı yaptık. Sağlıkta 911 yataklı hastanelerin de aralarında bulunduğu 28 sağlık tesisini de şehrimize kazandırdık. Geçtiğimiz yıl sel felaketiyle karşı karşıya kalan hemşehrilerimize eskisinden daha güzel konutlar yapıyoruz. Bölünmüş yol uzunluğunu 20 kilometreden 90 kilometreye çıkardık. Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açacağız. Bölgemizi Karadeniz'in lojistik kavşak noktası ve üs bölgesi yapacak İyidere Lojistik Limanımızın yapısı sürüyor. 68 taşkın koruma tesisi inşa ettik. Şehrimize 1 organize sanayi bölgesi ve site olarak 3 sanayi tesisi kazandırdık. Bölgeye İyidere doğalgaz arzını sağladık. “

ARTVİN’E YAPILAN YATIRIMLAR

Artvin’e yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Erdoğan, “Artvin'e geçtiğimiz 20 yılda 40 milyar liralık yatırım yaptık. Çoruh Üniversitesini şehrimize kazandırdık. 7 gençlik merkezi ve 21 spor tesisinde hizmet veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine 680 milyon kaynakla destek olduk. Sağlıkta Artvin'de 10’u devlet hastanesi olmak üzere 16 sağlık tesisi inşa ettik. Artvin'de bölünmüş yol uzunluğunu 22 kilometreden 80 kilometreye çıkardık. Çoruh üzerine 4 barajı gerdanlıklar gibi taktık. Yıllık yaklaşık 2 milyar kilovatsaat enerji üretecek Yusufeli Barajı'nda doluluk seviyesine geldik. Artvin ve ilçelerinde 69 taşkın koruma yapısı inşa ettik.” dedi.

“BÖLGENİN GÖÇ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Söz konusu yatırımlarla bölgenin göç sorununu çözeceklerini belirten Erdoğan, “Yaptığımız yatırımlarla bölgemizin önemli sorunlarından olan göç sorununu çözeceğiz. Karadeniz insanının çalışkanlığı, kabiliyeti, azmi, bu imkanlarla bir araya gelince, bölgenin ufkunu açacak işler başarılacağına inanıyorum. Kabına sığamayan Karadenizlilere yaşanan bu yatırımlardır. Baba, ata topraklarını ihya etmek için harekete geçen her kardeşimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

“EKSİĞİMİZ, HATAMIZ OLMUŞTIR AMA YATIRIMLARIMIZ YANINDA DEVEDE KULAK”

Türkiye’de 20 yıldan bu yana yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, Eksiklerimiz elbette vardır, hatta hatalarımız da olmuştur ama Türkiye'ye yaşattığımız asırlık yatırımların yanında bunlar devede kulaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:  

“Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu hem 2 asırlık kendi tarihi hem de tüm dost ve kardeşleri için büyük bir başarı hikayesidir. Yeminli Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşımayı siyaset sananların ihanetine rağmen bu bayrağı yukarıya dikmek için yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin asırlık geri kalmışlığını biz çözeceğiz. Bunun için bizden başkasının programı, projesi yok. Tek vaatleri Türkiye'de kaos çıkarmak, emperyal düzene alet etmek olanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Milletimizin karşısına eserlerimizle ve hizmetlerimizle çıktık. Geçen ay Tokat’ta havalimanı açtık, 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yaptık. Boğazlarımıza 4'üncü gerdanlığı takmış olduk. Eksiklerimiz elbette vardır, hatta hatalarımız da olmuştur ama Türkiye'ye yaşattığımız asırlık yatırımların yanında bunlar devede kulaktır. Dün yaptık, bugün de yapacağız. Dün başardık, bugün de başaracağız.”

KİLOGRAMI 7 TL'YE SATILACAK

Öte yandan Erdoğan, yaş çay alım fiyatlarıyla ilgili şu açıklamada bulundu:.

"Geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı 3.80 Lira idi. Bu yıl yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 Lira 70 Kuruş'a, kilogramda 13 Kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde artışla 30 Kuruşun üzerine çıkarıyoruz. Buna göre üreticilerimiz çaylarını, geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek. Rizeli hemşehrilerimize hayırlı olsun."

İKİZDERE VE ÇAMLIHEMŞİN'E ÇAY FABRİKASI MÜJDESİ

Öte yandan Erdoğan, İkizdere ve Çamlıhemşin'e de çay fabrikası müjdesi verdi. Erdoğan, "Günde 100'er ton kapasiteye sahip İkizdere ve Öamlıhemşin Öay Fabrikalarının inşaatları, şu anda projeleriyle birlikte başladı. Bu fabrikalarımız önümüzdeki kampanya döneminde, çay alımına ve üretimine başlayacak, hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcılar Rize-Artvin Havalimanının açılış kurdelesini kesti.

Bakmadan Geçme