Redbull'a en güzel yanıt kadın dağcıdan: 'Kadın başıma gittim'

Redbull Türkiye'nin, 'Kaçınmanız gereken tek şehir Hakkari.' sözlerine kadın dağcı Ebru Caymaz yanıt verdi: "Kadın başıma gittim."

Redbull'a en güzel yanıt kadın dağcıdan: 'Kadın başıma gittim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Redbull Türkiye yetkilisi Ozan Eyiboğa, Hakkari'nin dağlarına gidip video çekerek kenti tanıtmak isteyen bir dağcıya, “Kaçınmanız gereken tek şehir Hakkari.” diye yanıt verdi.

Redbull Türkiye’nin söz konusu yanıtına tepkiler gecikmedi.

“KADIN BAŞIMA GİTTİM”

Hakkari’de ve çevre Doğu illerinde çok sayıda STK’nın tepki gösterdiği sözlere en güzel yanıt ise, kadın dağcı Ebru Caymaz’dan geldi. Aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde de akademisyen olan Caymaz, sosyal medya hesabından, kadın olarak Hakkari’ye defalarca gittiğini, ne herhangi bir taciz ne de güvenlik sorunu ile karşılaştığını söyledi.

“FAŞİZAN VE BÖLÜCÜ BİR SÖYLEM”

Öte yandan Redbull Türkiye’ye, TÜM İŞ Konfederasyonu Doğu Anadolu Bölge Başkanı Taner Dilce de tepki gösterdi. "Barış ve kardeşliğin hakim olduğu medeniyet diyarı Hakkari için olumsuz bir cümle kurmak kimsenin haddine değil.” diyen Dilce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendi gelenek ve göreneklerimiz ile ülkemizde takdir görmüş bir topluluğa sahibiz. Tarihiyle, doğasıyla, geçmişten günümüze tam bir turizm şehrine sahibiz. Barış ve kardeşliğin hakim olduğu son yıllarda dünyaca ünlü bir dağcının ilimizi ziyaret edecek olması bizleri son derece memnun edecektir. Ancak faşizan ve bölücü söylemleri ile bizleri ayırmaya çalışan, terör söylemlerine eş değer bir üslup kullanan Redbull Satış Müdürü Ozan Eyidoğan'ın kendisine bir çeki düzen vermesini ve başta Hakkari olmak üzere tüm Türkiye'den özür dilemesini bekliyoruz."

“HAKARET VE SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ”

Söz konusu ifadelere bir diğer tepki de, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi. Ozan Eyidoğan’ın sözlerini kınadıklarını belirten Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, “Hakkari Anadolu’nun giriş kapısı, vatana bekçilik yapan, evliyalar diyarı bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir. Geçmişte yaşanan bazı tatsız olaylar şiddetle anılması bizi sabıkalı göstermeye gerekçe değildir. Sanatçı Levent Kırca arabasında kendisine ceza kesen polis memuruna ‘Seni Hakkari’ye sürerim’ demesi, Bülent Ersoy’un saz arkadaşlarına 'Sizi Hakkari’yi sürerler’ demesi onlara göre magazin, bize göre hakaret ve saygısızlıktır. Hakkari’mizin değişen ve gelişen yüzü huzur ortamı demek ki bazılarını rahatsız etmiştir. İzmir’de deprem olunca Hakkari enkaza giriyor. Antalya’da yangın olur, Hakkari feryat eder. Zonguldak’ta göçük olur Hakkari yas tutar. Ankara’da patlama olur Hakkari ağlar. Kimselere kin ve düşmanlık beslemedik ilimize konulan yanlış teşhis ve ön yargı bir insanlık suçudur. Huzur ve güvenin adresi olan şehrimize yapılan her türlü yanlış ve haksız saldırıyı nefretle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme