Putin'in yeni hedefi Karadeniz kıyıları mı?

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, asıl hedefi Karadeniz kıyısını kontrol altına almak olan Putin liman kenti olan Odessa'yı alarak, Ukrayna'yı Karadeniz'den koparmayı hedefliyor.

Putin'in yeni hedefi Karadeniz kıyıları mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dokuzuncu gününde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Karadeniz'e olan bağlarını tamamen kesmeye yöneldi. 

TAKTİĞİ ÇEÇENİSTAN'DA KULLANDILAR

İngiliz basını, Putin'in planının Ukrayna'yı ikiye bölmek ve kuzey bölgesini savaşa devam etmek için gereken kaynaklardan yoksun bırakmak olduğunu öne sürdü. Bu kuşatma taktiğini 2000 yılında Çeçenistan'da kullandığına vurgu yapıldı.

BATIDAN VE KUZEYDEN KİEV'E SALDIRI PLANI

Putin'in ordularını Dnieper nehrinden geçirerek Ukrayna'yı ikiye bölmesinin beklendiği belirtilirken orduların hem batıya hem de kuzeye doğru ilerleyerek Kiev'e saldıracakları öne sürüldü.

HEDEF KARADENİZ'DEN KOPARMAK

Odessa 'da denizden Rus çıkarmasıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı. Bu sayede, Rusya'nın Ukrayna'yı Karadeniz'den koparmayı hedeflediği bildirildi. Hem ülkenin ticaret limanı hem de Karadeniz'in kontrolü açısından bu bölgenin önemine dikkat çekildi.

KARADENİZ RUS SALDIRISINA HAZIRLANIYOR

Öte yandan, Karadeniz liman kenti ve Ukrayna'nın ana deniz üssü, Kırım yakınlarında bir düzine savaş gemisinin biriktiğini gördükten sonra bir Rus saldırısına hazırlanıyor. Belediye başkanı, hava savunma sistemlerinin test edilmeye başlandığını ve halkın sahillere kara mayınları döşemeye başladığını açıkladı. Ukrayna savunma bakan yardımcısı, şehrin yakınlarında Rus roketi veya topçu ateşi raporlarının da olduğunu söyledi.Ancak bir yetkili, bir saldırıya hazırlıklı olmalarına rağmen, liman şehrine yönelik henüz büyük bir Rus askeri harekatı olmadığını söyledi. Bu arada Ukrayna açıklarında Estonya'ya ait bir kargo gemisi mayına çarparak battı. Odessa yakınlarındaki patlamanın ardından mürettebattan dört kişinin halen kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bakmadan Geçme