Profilo iflas etti avukatı konuştu

Kamhi Ailesi'ne ait Profilo Grubu'nun eski avukatı Sümer Altay'ın, firmaya vekalet ücreti için dava açtı. Açılan dava neticesinde firmaya iflas kararı çıktı.

Profilo iflas etti avukatı konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dönem tesislerinde binlerce kişinin çalıştığı, vergi rekorları kıran, en büyük sanayi listelerinde yer alan Profilo Holding geçen perşembe İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde görülen bir davada sessiz sedasız bir biçimde ‘yok olan şirketler’ arasına girdi. Kiralık küçük bir dükkanda kurulmuştu Geçen yıl vefat eden iş insanı Jak Kamhi’nin, kiralık küçük bir iş yerinde temelini attığı ancak yıllar içinde Türkiye sanayisinin güçlü oyuncularından biri konumuna gelen holdingi iflasa sürükleyen dava ise ilgi çekici. Profilo Grubu şirketlerinin avukatlığınıyürütüen ve firmanın kurucusu Jak Kamhi ile de yakın ilişkisi olan ünlü avukat Sümer Altay, takipçisi olduğu önemli bir dosyada yer alan vekâlet ücreti nin ödenmediği gerekçesi nedeniyle firma ile karşı karşıya geldi. Bu durum üzerine dosyadan uzaklaştırılan Av. Altay, vekâlet ücretinin ödenmesi için girişimde bulundu ancak bu girişimde netice vermedi. 2.5 milyon liralık alacağı için dava açtı. 

"DAVALILARIN AYRI AYRI İFLASINA KARAR VERİLSİN"

Avukat Altay bu kez, 2.5 milyon liralık alacağı için Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ’ye karşı İflas davası açtı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme depo kararı verdi. Depo kararına rağmen gerekli ödeme yapılmayınca Profilo için iflas kararı çıktı. Geçen Perşembe günü görülen duruşmada Altay’ın avukatları, “Borç ödenmedi. Davalıların ayrı ayrı iflasına karar verilsin. ” dedi.

Davalı şirketlerin avukatı ise ,“Davanın reddine karar verilmesini istiyoruz. ” dedi. İki şirket için tasfiye sürecine geçildi. Tarafların taleplerini dinleyen mahkeme 11 Kasım günü saat 13. 40 itibari ile 104 milyon TL sermayeli Profilo San. ve Tic. AŞ ile, 65 milyon TL sermayeli Profilo Holding AŞ’nin iflasına karar verdi. Profilo. Mahkemenin verdiği iflas kararı sonrası iki şirket için tasfiye sürecine geçilecek. Karara itiraz hakkı söz konusu.

"KARARIN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kararın doğru olmadığını düşündüklerini vurgulayan Profilo Holding CEO’su Dani Sami Acıman, “Yerel mahkemenin kararının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu karar, bilirkişi raporlarına aksi yönde çıktı. Karara itiraz edeceğiz; karar bozulacaktır. Profilo olarak başka kimseye borcumuz yok. Davaya konu olan ödeme yapıldığında iflas kararı da kalkacaktır. Her iki şirketin de, bu parayı ödemeye yeter fazlası ile varlığı var. ” açıklaması yaptı.

Profilo Grubun’nun en önemli iki şirketinin iflasına yol açan davayı açan Av. Sümer Altay ise şu açıklamayı yaptı:

“Ben Profilo’nun başka bir dosyasında avukatlık yaptım. 13 yıl önce açtığımız çok önemli bir dava bu. Ve kazanma yolunda olduğumuz bir dosyaydı. Bu davadan alındım. Benim de vekâlet ücretim söz konusuydu. Profilo Holding ve Profilo Sanayi AŞ de bu alacağıma kefil oldu. Davacı açtık ve kazandık. Ancak, parayı tahsil etmem mümkün görünmüyor. ”

Bakmadan Geçme