"PKK sahil kesimlerinde" diyen avukata soruşturma

Kars Barosu,  'Sahil kesimlerindeki ekonomik güç PKK'ya destek verenlerin elinde.' diyen avukat Ayşenaz Çimen'e soruşturma açtı.

"PKK sahil kesimlerinde" diyen avukata soruşturma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avukat Ayşenaz Çimen, 12 Nisan’da Twitter hesabından, Kuşadası Belediyesi'nde PKK'lı bir isme verilen ihaledeki yolsuzlukla alakalı ihbarda bulunduğu için saldırıya uğrayan Gazeteci Ergün Poyraz ile ilgili bir video yayınladı. O videosunda, “Sahil kesimlerindeki ekonomik güç PKK’ya destek verenlerin elinde.” diyen Çimen, şunları aktardı:

“Gazeteci Ergün Poyraz, CHP Kuşadası Belediyesi’ndeki bir ihalenin PKK’lı bir isme verildiğini ve bu konuyla alakalı yolsuzlukları dile getirdiği için bugün saldırıya uğradı. Yoğun bakımda, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sahil kesimlerindeki ekonomik güç PKK’ya destek verenlerin elinde, bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. Özellikle Aydın, Muğla, Bodrum, Milas, Kuşadası, Ölüdeniz, Fethiye, Antalya, Mersin ve birçok yer. 2015 meskun mahal operasyonlarından sonra PKK’ya destek verenler sahil kesimlerine göç etti. Bu bölgelerde hem gayri menkul taşınmazı ve turizm üzerinde büyük bir güç elde ettiler hem de yabancı turistlere karşı, ‘Devlet bizim Güney Doğu ve Doğu’da evlerimizi yıktı, işsiz güçsüz kaldık, evsiz kaldık, bu yüzden buraya göç ettik.’ şeklinde kara propagandalarını yürüttüler. Bu konu Türkiye için bir iç güvenlik meselesi olabilir, ilerleyen zamanlarda. Dikkat.”

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETME SUÇUNDAN DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Ayşenaz Çimen’in o sözlerine Kars Barosu tepki gösterdi ve ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, aşağılama suçu bildirmeme’ suçlarından disiplin soruşturması açtı.

Kars Barosu, Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sahil kesimlerine göç etmek zorunda kalan tüm vatandaşlarımızı örgüt üyesi” olarak görmek, onları kriminalize etme anlamına gelir ve bulundukları yerde benzer saldırılara uğrama potansiyelini barındırır.” denildi.

“HER KÜRT PKK’LI MI?”

Avukat Ayşenaz Çimen ise Kars Barosu’nun o açıklamasına, “Videoda PKK'ya destek veren gruplar.’ diyorum. Halkı kin ve tahrik edici hiçbir söylem bulunmamakta. Kars'a yüksek lisans yapabilir miyim imkanları ile gelmiştim, bu yüzden baromu da taşımıştım. Bu tweete gerçekten çok şaşırdım. Videoda "PKK 'ya destek veren gruplar." dememe rağmen konuyu ısrarla "Kürtleri hedef gösteriyor." diyenler var. Bu nasıl manipülasyon? Her Kürt PKK 'lı mı?” şeklinde yanıt verdi.

Bakmadan Geçme