Pençe-Şimşek'te şehit olan askerler için Şırnak'ta tören yapıldı

Terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner için Şırnak'ta tören düzenlendi.

Pençe-Şimşek'te şehit olan askerler için Şırnak'ta tören yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde 5 Kasım'da terör örgütü PKK mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.  Şehitlerimiz Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner için Şırnak'ta tören düzenlendi. 23'üncü  Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende şehitler Yıldız ve Güner'in Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Şehit Halil Yıldız'ın naaşı memleketi Konya'ya, şehit Fırat Güner'in naaşı ise Hatay'a hava yolu ile uğurlandı. Şırnak’taki törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Valisi Osman Bilgin, komutanlar ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Bakmadan Geçme