Pandemi gölgesinde yüz yüze eğitim başladı

Kovid-19 pandemisinden dolayı uzun bir süredir yüz yüze eğitimin verilmediği okullar, 18 ay sonra bugün itibariyle eski günlerine döndü.

Pandemi gölgesinde yüz yüze eğitim başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Eylül itibariyle açılan okullarda yüz yüze eğitimin başlamasından önce, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katıldı. 165 bin 450 öğretmen tarafından toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciye uyum eğitimleri verildi.

Okullar açılmadan önce tüm tedbirler alındı. Bu kapsamda 58 bin civarında okula maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçları için 650 milyon TL ödenek gönderildi ve 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.

81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 81 ile ‘Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ yazısı gönderildi.

AŞI OLMAYANLARA PCR ZORUNLULUĞU

Buna göre öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istendi. Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük düzenli olarak boşaltılması sağlanacak. Tüm okullarda yeterli sayıda maske ve temizlik malzemesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

DERS SAATLERİ AZALTILMAYACAK

Yüz yüze eğitimler, salgın öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak yapılacak. Ders süreleri, sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanacak. Okul bahçesinde öğrencilerin yakın temas kurması engellenecek.

Okulun başlangıcında velilere, olası hastalık durumunda bilgi paylaşabilmeleri için bilgilendirme formu verilecek. Salgın döneminde veli ve ziyaretçilerin mümkün olduğunca okul okula alınmayacak. Zorunlu hallerde HES kodu kontrolü yapılacak.

Bakmadan Geçme