Pamuk eller cebe! SMA'lı Yunus Emre yardımlarınızı bekliyor

Gümüşhane'de ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 5,5 aylık Yunus Emre Kaçan, iş insanları, dernekler ve kulüplerden yardım bekliyor.

Pamuk eller cebe! SMA'lı Yunus Emre yardımlarınızı bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklarının bir an önce sağlığına kavuşmasını isteyen Kaçan ailesi, Gümüşhane’de valilik izniyle yürütülen yardım kampanyasının il dışında da ses getirmesini istiyor. Bugüne kadar gerekli tedavi miktarının yüzde 8’ini topladıklarını belirten aile gerekli miktara ulaşabilmek için Ahbap Derneği başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından ve iş insanlarından yardım bekliyor.

“BAHÇEDEN ÜRÜNLERİNİ GETİRİP SATTILAR”

Gümüşhane halkının Yunus Emre’ye desteğinin tam olduğunu dile getiren baba Fatih Kaçan,”Özellikle köy halkında çok büyük destek gördük. Kelkit , Torul, Kürtün ilçelerinden insanlar merkezde kurulan köy pazarında satılmak üzere patates, fasulye, kaysıyı gibi bahçeden ürünlerini getirdi ve kazandıkları parayı Yunus Emre için bize verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak yeterli değil. “ dedi.

“GÜMÜŞHANE DIŞINDAN VE YURTDIŞINDAN DA YARDIM İSTİYORUZ”

İl dışından yardım beklediklerini ifade eden anne Nazan Kaçan'da şunları söyledi:

"Yunus Emre’nin şu an 5 cihazı var, mama cihazıyla besleniyor. Boğazında delik açılmadı. Bu delik açılırsa cihazlar çoğalacak. Gümüşhane halkı bize destek verdi. Gümüşhanespor instagram sayfamızdan canlı yayınımıza katıldı. Bugüne kadar Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kent Konsey Başkanı Rüstem Demirdağ, Torul Belediyesi bizlere destek ve yardımda bulundu. Ama biz Gümüşhane dışından ve yurtdışından da yardım istiyoruz.”

“BAŞKA ŞEHİRLERİN HABERİ VAR AMA YARDIM YOK”

Kampanyaya il dışından destek beklediklerini söyleyen bir yakını ise “ Bebekle ablası, ailesi ,annesi ilgileniyor. İl dışında olan hemşerilerimiz yardım ediyor. Fakat başka şehirlerden yardım yok. Haberleri var ama yardım yok.”  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme