Özhaseki LGBTİ ile ilgili: "Madem Allah yaratmış..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, LGBTİ'lerle ilgili olarak, 'Madem Allah yaratmış hepsinin başımızın üstünde yeri var.' dedi.

Özhaseki LGBTİ ile ilgili: &quotMadem Allah yaratmış..."
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TV 100’de Deniz Tural ile Siyasetin Ev Hali programında kendisine LGBTİ’lerle ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine, “Madem Allah yaratmış hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Cenab-ı Hakk’ın yarattığı bir emanet gibi görmek her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre.” diye yanıt verdi.

“SONUNA KADAR SAYGI DUYMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY İŞİMİZE GELMEZ”

Özhasek,, Tural’ın sorusunu söyle yanıtladı:

“İstanbul’da Sümbül Efendi bir gün talebelerini toplar, hepsine der ki size bir sorau soracağım: ‘Siz Tanrı olsaydınız ne yapardınız’. Öğrenciler şaşkın; kimisi tövbe estağfurullah diyor, estağfurullah efendim diyenden geçilmiyor. ‘Oğlum cevap verin.’ diyor. Çocuklar da hocadan cesaret alınca, biri diyor ki kötülükleri yok ederdim, öteki kışın soğuğunu yok ederdim, açlığı, fakirliği yok ederdim. Ellerinde tanrısal bir güç geçmiş olunca, herkes böyle bir şeyde bulunuyor. Orada bir çalışkan öğrenci var, çok da zeki; en son sözü ona veriyor. Adı Musa Musahiddin. ‘Sen ne yapardın?’ diyor. ‘Efendim ben her şeyi merkezinde bırakırdım.’ diyor. ‘Cenab-ı Hakk hiçbir şeyi lüzumsuz, abest yaratmamıştır. Her yarattığında bir hikmet vardır. O yüzden hiçbir şey şunu yok ederdim, bunu yok ederdim olmaz. Hayat zıtlıkları üzere kaim. Aklık varsa karalık var, kısalık varsa uzunluk var, iyilik varsa kötülük var. Her şeyi merkezinde bırakırdım. Allah bir denge üzerinde yaratmıştır.’ diyor. Madem Allah yaratmış hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Cenab-ı Hakk’ın yarattığı bir emanet gibi görmek her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre.”

Bakmadan Geçme