Osman Kavala'nın tutukluğunun devamına karar verildi

Birleştirilen 52 sanıklı Gezi ve Çarşı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin oy çokluğuyla devamına karar verildi.

Osman Kavala'nın tutukluğunun devamına karar verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş adamı Osman Kavala'nın, 2013 yılında meydana gelen Gezi Parkı olaylarını finanse ettiği iddialarıyla yargılanması devam ediyor. Yargıtay ve İstinaf Mahkemeleri tarafından bozulan ve Osman Kavala'nın tek tutuklusu olduğu toplamda 52 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması ise bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava kapsamında yargılanan ve 1539 gündür tutuklu olan  Kavala hakkında, nihai karar da belli oldu.

SAVCILIK TALEBİ

İlk olarak görülen davada ise savcılık, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamını talep etti. Duruşmaya karar için ise ara verildi.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara sonrası birleştirilen 52 sanıklı Gezi ve Çarşı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin oy çokluğuyla devamına karar verildi.

SAVUNMA YAPMADI

Geçmiş dönemde yaptığı açıklamada, bundan sonra duruşmalara katılmayacağını ve savunma yapmayacağını duyuran Osman Kavala, bugünkü 3. duruşmada da savunma yapmadı.

Bakmadan Geçme