Olmayan Şehitler Haftası için mesaj yağıyor

14-20 Nisan arasında olduğu iddia edilen ancak yasada yeri olmayan Şehitler Haftası için sosyal medya mesajları yayınlanmaya başlandı.

Olmayan Şehitler Haftası için mesaj yağıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birkaç yıldan bu yana sosyal medya mesajları nedeniyle hatırladığımız, ancak herhangi bir yasal dayanağı olmayan 14-20 Nisan Şehitler Haftasına dair mesajlar yayınlanmaya başladı.

Siyasî erkan ve hatta Şehit ve Gaziler Dernekleri’nin başkanlarının bile haftaya dair mesaj yayınladığı söz konusu haftanın dayanağının ne olduğu bilinmiyor.

RESMİYETTE İKİ GÜN VAR

Türkiye’de şehit ve gaziler için resmî dayanağı olan iki gün bulunuyor. Bunlar da, 27.6.2002 tarih ve 4768 Kanun Numarası ile yapılan düzenlemeyle kutlama yapılması kabul edilen 18 Mart Günü Şehitler Günü Ve 19 Eylül Günü ise Gaziler Günü.  Her iki günün de, 24.08.2003 tarih ve 25209 Sayılı Resmî Gazetede yayınlandığı üzere resmî törenle icra ediliyor.

FETÖ İCADI MI?

Sonradan icat olunan ve nereye dayandığı bilinmeyen 14-20 Nisan Şehitler Haftası’nın ise, terör örgütü FETÖ tarafından kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri ile aynı zamana denk gelmesi dikkat çekiyor.

SOSYAL MEDYA BASKISI

Birkaç yıldır, söz konusu haftada bahsi edildiği gibi bir hafta olmadığı yazılıp çizilmesine rağmen, sosyal medya baskısı nedeniyle, özellikle belediye gibi resmî kurumların, mesaj yayımladığı görülüyor.

Bakmadan Geçme