Nihat Genç'ten Erzincan'da Çernobil uyarısı

Nihat Genç Erzincan İliç'teki altı yüz futbol sahası büyüklüğünde sülfürik asitin bulunduğu maden sahasıyla ilgili uyardı.

Nihat Genç'ten Erzincan'da Çernobil uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nihat Genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erzincan İliç’teki, yüzde 80’i Amerikalıların, yüzde 20’si de Çalık Grubu’na ait olan tartışmalı maden sahasına dikkat çekti. Söz konusu alanda altı yüz futbol sahası büyüklüğünde sülfürik asit havuzu bulunduğunu hatırlatan Genç, havuzdan buharlaştırma yoluyla havaya salınan asidin halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

“SUUDLU GAZETECİYİ ERİTTİLLERİ SÜLFÜRİK ASİT BİDONU VAR YA…”

Genç, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi…

“Şu, Suudlu gazeteciyi erittikleri sülfürik asit bidonu var ya... İşte Erzincan İliç'te Amerikalı madenciler ALTIYÜZ FUTBOL SAHASI büyüklükte sülfürik asit havuzu yaptılar ve apartman kadar büyük buharize makineleri getirerek asidi buharlaştırıp havaya salıyorlar!... Tek bir kurtuluşunuz var, beni Cumhurbaşkanı yapın, sessiz kalan medya ve siyasilerin alayını o sülfürik havuza hepsini tek tek törenle atayım ve sıra yargılanmama gelince, ben de davayı Suud Kralının şeriat mahkemesine havale ederim, olur biter! Ve kabak hep maden şirketine dava açıp hapis yatıp cezalar alan gariban vatandaşlara kalmasın! Büyük medyanız sessiz siyasileriniz peşkeş çekmiş, Amerikalılar uzay teknolojisi, nükleer, bilgisayar vs. kullanılan stratejik madenler uğruna toprağımızı mahvediyorlar!”

Bakmadan Geçme