Müjdat Gezen: 'Enflasyon rakamları çok kötü. Sıkıysa gelsinler hapse atsınlar.'

Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, alternatif istatistik cezasıyla ilgili: 'Açıklıyorum: enflasyon rakamları çok kötü. Sıkıysa gelsinler hapse atsınlar.' dedi.

Müjdat Gezen: 'Enflasyon rakamları çok kötü. Sıkıysa gelsinler hapse atsınlar.'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programının konukları Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, Karikatürist Öznur Kalender ve Yönetmen Gani Müjde oldu.

Uğur Dündar’ın, TÜİK dışında istatistiki rapor yayınlayan kurumlara ceza geleceği konusuna dair yorumunu sorması üzerine Müjdat Gezen, “O zaman ben şimdiden enflasyon rakamlarının çok kötü olduğunu açıklıyorum. Gelsinler, sıkıysa beni hapse atsınlar.” dedi.  

“MUSSOLİNİ DÖNEMİNDE Mİ YAŞIYORUZ?”

Söz konusu kararın fikir özgürlüğüne aykırı olduğunu söyleyen Müjdat Gezen, “Mussolini döneminde mi yaşıyoruz. Enflasyon rakamlarını açıklarsan eğer hapis cezası verecekmiş. TÜİK kim, kim TÜİK? En çok konuşma hakkına sahip olan bu  ülkede vergisini ödeyen namuslu insanlar olarak biz vatandaşlarız. Namuslu insanlar konuşmayacak da TÜİK mi konuşacak? Böyle bir şey anayasanın fikir özgürlüğüne aykırı. Adam TÜİK’e diyor ki, sizin rakamlarınız yalan, bizim rakamlarımız doğru. Vatandaş da bunun farkında. Aslına bakarsan TÜİK de rakamları açıklarken utanıyor olabilir. Orada çalışan insanlar da etten kemikten var olan insanlar. Ama sistem öyle olmuş ki, onlar da açıklamak zorunda kalıyor.” diye konuştu.

“ÇIKACAĞINA İHTİMAL VERMEM, MİZAH BU”

Söz konusu yasanın çıkacağına ihtimal vermediğini dile getiren Müjdat Gezen, “TÜİK’in  dışında kim açıklarsa hapis cezası, öyle mi? Ben böyle bir yasanın çıkacağına ihtimal vermem. Mantığı yok. Burada 4 mizahçı mizah konuşacaksa, bu hakikaten mizahi bir durum. Böyle bir şey olabilir mi? Mizah bu.” ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme