Muhalefet liderleri Canan Kaftancıoğlu kararı için ne dedi?

Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen siyasî yasak ve hapis kararı sonrasında muhalefet partilerinin liderleri neler söyledi?

Muhalefet liderleri Canan Kaftancıoğlu kararı için ne dedi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"HUKUKSUZ KARAR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

“Hakkında verilen haksız ve hukuksuz kararın ardından Canan Kaftanıoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hiç kimse endişeye kapılmasın, umutsuzluğa düşmesin! Siyasi kararların odağı haline gelen yargı kurumunu yeniden ayağa kaldıracağız.”

"VESAYET BİTECEK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

“Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek.”

"ADALETSİZLİKTEN KURTULACAĞIZ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

“Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız.”

"MUHALİFLERİN CELLADI"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

“Türkiye’yi ‘gücü eline geçirenin muhaliflerinin celladı olduğu’ çıkmaz sokaktan hep birlikte çıkaracağız! Başından sonuna siyasetin direktifiyle işleyen yargı süreciyle verilen ceza nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Canan Kaftanıoğlu'na geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum

“AYARINI BOZDUĞUNUZ KANTAR...”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu;

”Yargı, Sn. Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!”

"SOYLU NEDEN SERBEST GEZİYOR?"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

“Canan Kaftancıoğlu ile ilgili Yargıtay kararını okudum.Terör örgütüne övgü var mı? Var. Peki, FETÖ’yü öven AKP’liler neden dışarıda? Devlet görevlisine hakaret var mı? Var? Peki, Soylu neden serbest geziyor? Adalet, yasaların kısmen değil, herkese eşit uygulanmasıdır.”

Bakmadan Geçme