MR cihazı sandalyeyi yuttu!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl 10 milyon liraya alınan MR (Manyetik Rezonans) cihazı ihmal kurbanı oldu.

MR cihazı sandalyeyi yuttu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Odada unutulan ve  metal sandalyeyi kuvvetle çeken MR cihazı kullanılamaz hale geldi. Sosyal medyada gündem olan görüntülere göre çok güçlü elektro mıknatıslara sahip olan ve yüksek manyetik alan içeren görüntüleme cihazı odada unutulan metal sandalyeyi çekti.

Ataş, kalem, yüzük, makas gibi en küçük metal eşyanın dahi bulunmaması gereken odadaki metal sandalyeyi 900 kilogram kuvvetle çeken MR cihazı büyük zarar gördü. Cihazın yeniden kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu oldu. Bu konuyla ilgili yorum yapan uzmanlar cihazın metan gazının boşaltılması durumunda tekrar kullanılabileceğini fakat bu işlemin oldukça maliyetleri olduğunu belirtti.

Uzmanlar olay anında cihazda bir hastanın olmamasını büyük bir şans olarak değerlendirerek, “Cihazda bir insanın olması durumunda 900 kg kuvvetle içe giren sandalye faciaya neden olurdu.” yorumunda bulundu.

Cihazın tamir edilip edilemeyeceği ile ilgili kararı MR cihazının teknik servisinden gelecek olan mühendisler verecek.

ŞANSLI SANDALYE

Yaşanan enterasan durumla ilgili dikkat çeken bir diğer konu ise sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları oldu. Ayalarca bekleyip MR sırası bulamamaktan yakınan kimi kullanıcılar sırasız MR’a giren sandalyeyi ‘şanslı’ olarak değerlendirdi.  

Bakmadan Geçme