MGK toplantısı tamamlandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK Toplantısı sona erdi. Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin yakından takip edileceği vurgulandı.

MGK toplantısı tamamlandı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, deprem, terörle mücadele, Yunanistan ile ilişkiler, Doğu Akdeniz, Rusya-Ukrayna savaşı ve 14 Mayıs seçimlerinde güvenlik konuları ile ilgili bir bildiri yayımlandı. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'da meydana gelen depremlerin ardından, bölgedeki hayatın normale dönmesine dair çalışmaların hızla sürdürüldüğü belirtilen bildiride, "Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır." denildi.

Öte yandan, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadelenin kesintisiz sürdürüleceği kaydedilen bildiride şu ifadelere yer verildi: 

"Suriye ve Irak'ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin, DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG'yi helikopter de dahil, her türlü imkan ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir kez daha vesile olduğu kaydedilmiştir. Operasyonlarımız neticesinde verdiği zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan katılımın da etkisiyle çöküş sürecine giren ve miadı dolan terör örgütünü himaye eden aktörlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, bölücü terör örgütünü ve tüm uzantılarını arkalarındaki her türlü desteğe rağmen tamamen çökertmekte kararlı olduğu ve sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceği hatırlatılmıştır."

Rusya ile Ukrayna savaşı ile ilgili olarak ise, Karadeniz'de güvenlik sorunu olarak değerlendirilen savaşa karşı, bölgede kalıcı barışa yönelik gayretlerin sürdürüleceği belirtildi. 

Yunanistan ile ilişkilerde olumlu bir havanın yakalandığı vurgulana  bildiride, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki güncel gelişmelerin yakından takip edildiğinin altı çizildi.

Son olarak, 14 Mayıs Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde huzur ve güvenliğin sağlanmasına dönük tedbirlerin gözden geçirildiği de ifade edildi. 

Bakmadan Geçme