MGK'da kritik kararlar alındı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda sonuç bildirgesi yayınlandı.

MGK'da kritik kararlar alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

.3 buçuk saat süren toplantıda Suriye meselesi, Afganistan ve Kuzey Kıbrıs konularında önemli kararlar alındı

SURİYE MESELESİ

Suriye meselesinde taraf ve müdahil olan aktörlerin Suriye halkının barış, huzur ve refaha kavuşması hususundaki görevleri üzerinde duruldu. Sivilleri hedef alan ve istikrara zarar veren eylemlerin, bölgedeki hassas dengeleri bozarak kalıcı ve sürdürülebilir çözüme ulaşılmasını engelleyeceğine işaret edildi.

AFGANİSTAN'DAKİ OLAYLAR

Türkiye’nin dost ve kardeş Afganistan'da halkın bir an önce huzura kavuşması için Kabil Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi başta olmak üzere desteğini sürdüreceği belirtildi. Afganistan'daki olaylar konusunda uluslararası camia göreve çağrıldı. 

KUZEY KIBRIS KONUSU 

Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'a ilişkin meseleler ile düzensiz göç konusundaki iyi niyetli, yapıcı çözüm odaklı teklif ve yaklaşımlarının göz ardı edilmesinin hem uluslararası hukuk ve hakkaniyet hem de Avrupa Birliği'nin uzun vadeli menfaatlerine olduğu belirtildi; Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tek taraflı eylemlerine ve düşmanca tutumlarına destek verilmesinin bölgedeki anlaşmazlıkları daha da derinleştireceğine dikkat çekildi.

Bakmadan Geçme