Metin Feyzioğlu meslektaşlarından helallik istedi

Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nde Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sonra Feyzioğlu da meslektaşlarından helallik istedi.

Metin Feyzioğlu meslektaşlarından helallik istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBB 36. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Dokuz kabin ve üç sandık kurulduğu seçimde,  348 delegenin oy kullandı. Mevcut başkan Metin Feyzioğlu, 156 oy alarak seçimi kaybetti. Ramiz Erinç Sağkan ise 182 oy ile yeni başkan seçildi. 10 oy da geçersiz sayıldı. 

FEYZİOĞLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN HELALLİK İSTEDİ

Metin Feyzioğlu, seçimle ilgili olarak instagram hesabından açıklamada bulundu. Feyzioğlu, o açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Barolar Birliği 36. Genel Kurulu'nda Birlik Başkanı seçilen Sayın Av. Erinç Sağkan ile kurullara seçilen tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim. Böyle olacağına da inanıyorum. Benimle aynı listede yarışan meslektaşlarıma birlikte uzun ve çok güzel bir yol yürüdüğüm canımdan öte yol arkadaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Yaradana şükürler olsun yollarımızı kesiştirmiş. 8,5 yıl yan yana çalıştığım artık bir aile olduğumuz mesai arkadaşlarım dostlarım yol arkadaşlarım hakkınızı helal ediniz. Allaha ısmarladık."

"GENEL KURUL DEĞİŞİMDEN YANA TAVIR KOYDU"

Öte yandan, yeni başkan Ramiz Erinç Sağkan ise seçim sonrasında, bunun yalnızca bir TBB seçimi olmadığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bu sonuçlar bize gösteriyor ki genel kurulun 348 delegesinin tamamının katıldığı oylama neticesinde değişimden yana tavır ortaya konmuştur. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma ihlali olmak üzere en temel hak ve özgürlüklerin ihlalinde en etkin şekilde yer alacak bir TBB isteğini hem dün hem bugün çok net olarak koyduk. Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, Avrupa İnsan Hakları (AİHM) kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye yurttaşlarımızın çok ihtiyacı bulunmaktadır. Maalesef geçtiğimiz döneminde bu anlamda gerek mesleki sorunların iyileştirilmesinde gerekse hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın bugün itibarıyla sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yeni Barolar Birliği anlayışı aslında yarım asırlık teamüllerinin getirdiği o hak savunuculuğu rolünü çok net olarak ortaya koyacağı ve yurttaşların kendisinin temel hak ve özgürlüklerinin teminatı hissedeceği TBB olacaktır."

Bakmadan Geçme