Marmaris'te yanan alan 200 hektarın üzerine çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'te yangın çıkan alanın 200 hektarın üzerine çıktığını söyledi.

Marmaris'te yanan alan 200 hektarın üzerine çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris’te çıkan yangınla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kirişci, halihazırda yangın çıkan alanın miktarının 200 hektarın üzerine çıktığını ifade etti. Kirişci, “Başlangıcımız 200 hektardı ama şimdi 200 hektarın üzerine çıktık gibi geliyor. Bunlara ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Geçen yılki 130 bin hektarları asla aklımıza getirmeyelim. O, çok ekstrem bir durumdu, aynı anda ülkemizin çok nazik alanlarında bir anda eş zamanlı yangın çıktı.” diye konuştu.

51 HANEDE 151 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede 51 hanede 151 kişinin evlerinden tahliye edildiğini açıklayan Bakan Kirişci, “Ne olur ne olmaz diyerek ihtiyatlı hareket etmek adına evlerinden tahliyelerini sağladık. O muhitlere de TOMA ve arazözlerimiz gitti. Olası bir yangın sıçraması halinde onların orada olması için böyle bir önlem aldık.” dedi.

SAHADA 2 BİN 600 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Sahada bin 100’ü Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere 2 bin 600 civarında personel bulunduğunu da belirten Kirişci, yangının halihazırdaki durumuna dair şu bilgileri verdi:

“KONTROLSÜZLÜK YOK AMA KONTROL ALTINA ALINMIŞ BİR DURUM DA YOK”

“Bugün saat 11.00'dan sonraki sıcaklık artışı ve rüzgardaki şiddetlenme olmamış olsaydı soğutma faaliyetlerini yapıyor ve yangını kontrol altına almış olacaktık. Bir kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir durum da yok yangın açısından. İkisinin arasında bir durum söz konusu. İştahlı bir harlanma ve anormal bir yangın hadisesi yok. Arzumuz, yarın kaldığımız yerden, iki lokasyondan yangınları kontrol altına almak için belirli bir aşamayı geride bırakmak. Coğrafyadan kaynaklı güçlüklerimiz oluyor. Ama esas etken, tamamıyla hava sıcaklığının artması ve rüzgarın hızının da artması.

4 TEMMUZ’DA 10 GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER GELİYOR

Öte yandan Bakan Kirişci, basın mensuplarının, yangın söndürme araçlarına dair sorularını yanıtladı. Envanterlerinde şu anda 20’si kendilerine ait olmak üzere toplam 27 helikopter bulunduğunu kaydeden Kirişci, 4 Temmuz itibariyle, 10 adet gece görüşlü helikopterin de envantere dahil olacağı müjdesini verdi. Bakan Kirişci, 10 adet gece görüş özelliği olan helikopterimizi 4 Temmuz'da envanterimize kaydetmiş olacağız. 20 adet helikopterimiz kiraladığımız kendi helikopterimiz, bu 55'e tamamlanacak. Uçaklarımız da 25'e tamamlanacak. helikopterlerin 10 tanesi de gece görüşü özelliğine sahip olacak. ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme