Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması

Meral Akşener'in makamında kabul ettiği Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili 'Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim.' dedi.

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında kabul etti.

Mansur Yavaş, Akşener’i gelecek günlerde yapacakları bir basın toplantısına davet etmek için ziyaret ettiğini söyledi. Yavaş,”8 Nisan 2019’da devralmıştık görevi, önümüzde 2 yıl daha var. Ama biz bu ü3 yılın esabını vermek istiyoruz. Seçilmemizde katkısı olan Millet İttifakı’nın genel başkanlarını davet edip neler yapıldı, neler yapılmadı, engellemeler oldu mu, olduysa hangi konularda oldu, bundan sonra 2 yılda neler yapılacağı ile ilgili bir açıklama yapacağız. Sayın Genel Başkanımızı da buraya davet etmekten için geldim. Ayrıca kendilerini de 2 ayda bir ziyaret ediyorum. Çünkü kendileri sürekli esnafı ve vatandaşları ziyaret ediyor. Onların taleplerini kendilerinden dinliyoruz.” dedi.

“AÇIKLAMALAR RIZAM DIŞINDA”

Ayrıca, basın mensuplarının, cumhurbaşkanlığı adaylığı söylentilerine dair sorusuna Mansur Yavaş, “Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre, bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli ne de onların iç işlerine karışmalı, işini gücünü yapmalıdır. Ben, seçilmeden önce şöyle söz vermiştim; bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçimi kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız diye. O tavrımı devam ettiriyorum, hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Bu arada tabi ki bazen böyle siyasilerin bu tür konuşmalarına maruz kalıyoruz ama o çizgimi hiç bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Çünkü siyasetin içinde bir insan değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam ve bilgim dışındadır.” şeklinde yanıt verdi.

Açıklamaların ardından Akşener ve Yavaş'ın toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti. 

Bakmadan Geçme