Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 20 sanık yargılanıyor

 Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 27 Ocak'ta Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki restoranında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 20 sanık yargılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından konferans salonunda gerçekleştirilen duruşmaya, 10 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken ve ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ile avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, sanıkların kimlik tespitinden sonra iddianamenin özeti okundu ve savunmaların alınmasına geçildi.

Sanık Kadir Yasak savunmasında, olaydan önce kendisini arayan bir arkadaşının müşteki Suphi Malgaz ile görüşmek istediğini söylediğini, kendi arkadaşı olan Malgaz'ın da görüşmeyi kabul ettiği anlattı.

Ertesi gün restorana gittiklerini belirten Yasak, "Mangal başına gitmiştik. Şafak Mahmutyazıcıoğlu, mekana gelir gelmez 'Kadir Yasak kim. Suphi'yi kimse para için rahatsız etmeyecek.' diyerek küfür etti. Ben de 'Suphi ağabey neler oluyor.' diye sordum. Şafak 'Sana hesap mı vereceğiz.' dedi. Sonra onlar kendi aralarında konuştu, ben para muhabbetini bile bilmiyordum. Ben olayı daire satışı olarak biliyordum. Kendi aralarında anlaştılar."  diye konuştu. 

"YARALAMA VE ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU"

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun arkasından küfür ettiğini arkadaşlarından duyduğunu savunan Yasak, şunları söyledi:

"Olay günü ağabeyimle buluşmak için giderken çarşıda Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu gördüm. Serkan Dakman ve Seccad Yeşil yanıma geldi ve onlara 'Şafak'ı bir göreyim' dedim. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun yanına gittim ve 'Şafak bey sizinle bir 5 dakika görüşebilir miyiz.' dedim. 'Arka masaya geç.' dedi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na 'Küfür ettin, arkamdan da küfür ediyormuşsun, aslı astarı var mı?' diye sordum. Şafak da 'Söylemediysem de söylüyorum.' dedi. Seccad ile ağabeyim geldi. Sonrasında 'Şafak bey söyledin mi? Burası Yeşilköy, küçük yer herkes beni tanır.' dedim. Bana 'Kadir benim mekanıma gelip hesap mı soruyorsun, demediysem de diyorum.' diyerek küfür etti. Elini beline attı, üstüme geldi. Bende ne oluyor diyerek kendimi savunma amaçlı silahımı çıkarttım. Geriye doğru çekilirken yere doğru ateş ettim. Silah çekecek zannettim, ateş ettim. Geriye döndüm, bir el daha yere ateş ettim. Birisi bana ateş edebilir mi diye sağıma soluma baktım. Ağabeyim 'Vuruldu dur.' dedi. Şafak elimdeki silahı almaya çalıştı, 'Seni öldüreceğim.' dedi. Bir el daha ateş ettim. Oradan çıktık. Silahla telefonumu fırlattım. Sabah olunca avukatlara ulaşalım diye ağabeyimle konuştuk."

“YARALAMAK BİLE İSTEMEDİM”

Sonrasında tanıdıklarının evlerine gittiğini anlatan sanık Yasak, "Şafak'ı öldürmek istesem, direk kafasına ateş edebilirdim. Elini beline doğru atınca savunma amaçlı yere ateş ettim. Yerde bana küfür ediyordu. Vurulduğunu bile anlamadım. Öldürmek için birçok fırsatım vardı, tasarlamak isteseydim, gider ateş ederdim. Silahımda mermi de vardı. Yaralamak bile istemedim. Elini silahından çeksin, küfür etmesin istedim. Çok alkollüydü, belliydi." iddialarında bulundu.

"PİŞMANIM"

Yasak, silahın kendisinde 4-5 yıldan beri olduğunu belirterek, "Görüşümüze uymayan insanların sizi öldüreceğiz söylenmelerinden dolayı silahım var. Yaralama ve öldürme niyetim yoktu. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım." dedi.

ECE ERKEN BAYILDI

Yasak'ın savunmasında Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu vurduğu anı anlatırken Ece Erken fenalaşarak, bayıldı ve sandalyesinden düştü. Avukatları ve polis Erken'e müdahale ederek, duruşma salonundan çıkardı. Erken, salonda bulunduğu sürece gözyaşlarına hakim olamadı.

Tutuklu sanıklardan Seccad Yeşil savunmasında, daire satışıyla alakalı bir restoranda oturdukları sırada maktulün Kadir Yasak'a küfür etmesi üzerine ortamın gerildiğini, sonrasında tarafların 65 bin lira ödemek için anlaştığını, Mahmutyazıcıoğlu'nun mafyavari konuştuğunu, kendilerinin böyle bir paraya ihtiyaçlarının olmadığını ve sonrasında konunun kendisi için kapandığını öle sürdü. Sanık Yeşil, 10 yıldır aynı balıkçıya gittiklerini, maktulün buranın ortağı olduğunu bilmediğini, Kadir Yasak'a maktulü göstermediğini savundu.

Kadir Yasak ile maktulün konuşması uzun sürünce gerginlik olabileceği düşüncesiyle Ali Yasak'ı aradığını ifade eden Yeşil, Ali Yasak geldikten sonra masaya geçtiklerini, Kadir Yasak'ın da küfür meselesini konuştukları sırada tahrik olarak maktule bir el ateş ettiğini kaydetti.

“ÖLDÜRMEK İÇİN BİR PLAN YAPMADIM”

Yeşil, Kadir Yasak'ı engellemeye çalıştıklarını dile getirerek, "Ali Yasak da Kadir Yasak'a yapma diyerek Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu çekti. Kadir döndü, bir el yere ateş etti. Engelleyemedim. Olay yerinden çıktım. Olayı engelleyemediğim için kaçtım. Biri de çıkıp adama bir bez sarmıyor, kan kaybından ölüyor adam. Adam ana avrat küfür ediyor, hangi psikolojide olabiliriz? Kadir'in öldürme kastı yoktu. Ortada cinayet falan yok yanlışlıkla öldü. Ben Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu öldürmek için bir plan yapmadım. Suçsuzum." diye konuştu.

Ali Yasak'ın Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu çekerek dışarı çıkarmasına ilişkin görüntülere ilişkin de Yeşil, "Ali aslında Şafak'ı, Kadir'in ateş ettiği yerden kaçırmaya çalışıyordu." ifadelerini kullandı.

Sanığın bu savunması üzerine mahkeme başkanı, "Ali'nin müdahalesi olmasaydı Şafak kendini kurtarabilir miydi? Çünkü bacağından yaralanmış biriydi. Şafak güçlü bir insan, Ali onu çekebilecek güçte mi?" diye sorması üzerine sanık Seccad Yeşil "Ali'nin müdahalesi yerindeydi. Kadir ateş edince, Şafak, Ali'nin üzerine düştü. Ali otomatikman çekmeye çalıştı. Zaten çekerken de Kadir'e, 'Vurma' diye bağırıyordu."  ifadeleriyle cevap verdi.

Duruşmaya sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

Bakmadan Geçme