LGS soruları ve cevapları yayınlandı mı?

LGS soruları ve cevapları yayınlandı. İşte 2022 LGS soruları ve cevap anahtarı kitapçığı görüntüleme ekranı…

LGS soruları ve cevapları yayınlandı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, bugün tamamlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 5 Haziran 2022 Pazar günü toplam iki oturum şeklinde düzenlendi.İyi bir liseye gidebilmek için aylardır emek verip çalışan 8. sınıf öğrencileri, yurt genelinde gerçekleştirilen LGS sınavı soruları karşısında ter döktü.

Sınavın ardından LGS sınavı soruları ve cevapları, öğrenciler ve velilerin gündemindeki yerini aldı.

LGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, 5 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirildi. Öğrencilerin kendi okulunda girdiği sınav, 09.30'da başladı. Öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru soruldu.

 İki oturumdan oluşan sınavın birinci oturumunda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve İngilizce derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. Matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltildiği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verildi.

LGS sınavının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı. Sınava katılım sağlayan öğrenciler, LGS cevap anahtarına https://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayacak.

Bakmadan Geçme