Leyla ile Mecnun'un 'ak sakallı dede'sinden acı haber

Usta sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı İsmail Köksal Engür, hayatını kaybetti.

Leyla ile Mecnun'un 'ak sakallı dede'sinden acı haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Leyla ile Mecnun, Vizontele, Kurtlar Vadisi, Zerda gihi ünlü yapılarda oynayan usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı  İsmail Köksal Engür, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Cengiz Bozkurt, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla sanatçının vefat ettiğini açıkladı.

Bozkurt, paylaşıöında, “Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı. 

Engür’ün vefat haberinin ardından, dostları ve sevenleri baş sağlığı mesajları yayınladı.

İSMAL KÖKSAL ENGÜR KİMDİR? 

İsmail Köksal Engür, 5 Mart 1946 yılında Kars'ta dünyaya geldi. 1956 yılında eğitimini tamamlamadan TRT Ankara Radyosu, 'Çocuk Saati' programında kısa süreli radyo tiyatro deneyimi oldu. 

Daha sonra 1969 yılından Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olana kadar ufak deneyimlere devam etti. 

Radyo seslendimenliğinin yanı sıra kendini sinema ve dizi filmlerde de geliştiren Engür, birçok farklı yapımda rol aldı. 

Günümüzde en bilinen rolleri ise SüngerBob KareŞort çizgi dizisinde 'Squitward' karakterini seslendirdi, Susam Sokağı'nda 'Büdü' karakterini seslendirdi, Leyla İle Mecnun dizisinde 'ak sakallı dede' ve 'karabasan' rolünde ve Beş Kardeş dizisinde oynadığı 'Osman' rölüyle hafızalara kazındı. 

Bakmadan Geçme