KYK borçlarına yeni düzenleme: 2 formül var

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borcu olan gençlerin gözü kulağı, pazartesi günü yapılacak kabine toplantısından çıkacak haberde…

KYK borçlarına yeni düzenleme: 2 formül var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sorunun çözümüne ilişkin müjde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Çalışmalar kapsamında masaya 2 formül yatırıldı. İlk formüle göre, KYK burslarında anapara üzerine eklenen faiz üzerinden bir indirim yapılacak. KYK burslarında, ‘anapara üzerinden alınacak faiz oranına bir sınır belirlenmesi’  öngörülüyor.

'SIFIR FAİZ' FORMÜLÜ

Masadaki ikinci formülün, sıfır faiz olduğu, buna göre yapılan çalışmayla öğrencilerden yalnızca anapara talep edileceği ileri sürülüyor.

‘ANA PARADAN TAVİZ YOK’

Öğrencilerin artan enflasyondan etkilenmemesi mağdur olmamaları için böyle bir düzenlemenin gelebileceği belirtilirken, KYK borçlarında anaparadan taviz verilmeyeceğinin altı çiziliyor. İcralık olan öğrencilere af İcralık olan 400 bin öğrencelere yönelik de ‘yapılandırmaya gidilebileceği, af çıkabileceği değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme