Külliye'de hırsız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerinde dağıttığı oyuncaklar, çalışanları tarafından çalındı.

Külliye'de hırsız var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çalışan 6 kişi, Erdoğan'ın yurt içi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların bulunduğu Millet Camii altındaki depodan kolilerce kumandalı araba ve oyuncak bebeği çaldı. 6 şahıs, resmî araçlara yükledikleri oyuncakları sattı. O hırsızlığın detayları ortaya çıktı.. 

22 NİSAN'DA FARK EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı'nın kapalı devre kamera sistemini takip eden görevliler 22 Nisan gecesi saat 01.45 sıralarında Millet Camii altındaki depolardan kolilerin yüklendiğini fark ederek, durumu kapı görevlilerine bildirdi. Kapı görevlileri aracın yanına gitti. Millet Camii arkasındaki itfaiye girişi önünde, camında Cumhurbaşkanlığı resmi araç giriş kartı bulunan ve arka kapıları açık durumda olan kapalı kasa bir minibüsün park halinde olduğunu, bagajın yarısına kadarının da kolilerle istifli olduğunu gören görevliler, oyuncak deposundan ışıklarının yandığını fark ederek içeri girdi. Depo önünde, içerisinde 4-5 adet koli bulunan bir el arabası olduğunun gören görevliler, kolileri yükleyen T.Y'ye ne yaptığı soruldu. T.Y de, Cumhurbaşkanının yakın zamanda il dışına çıkacak olması nedeniyle oyuncakları hazır bulundurmak için araca taşıdığını söyledi. T.Y'nin gitmesine izin verildi ancak yapılan araştırmada T.Y'ye hiç bir yetkili tarafından böyle bir görev verilmediği anlaşıldı.

AKRABASIYLA İŞBİRLİĞİ YAPIP SATMIŞ 

1 yıldır gece vardiyasında çalışan T.Y. daha sonra Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı görevlileri tarafından mülakata alındı. Depo sorumlusunun odasından oyuncak deposunun anahtarını gizlice aldığını itiraf eden T.Y., oyuncakları çaldığını, akrabasının deposuna saklayarak düşük fiyattan piyasaya sattığını söyledi. 

5 YILDIR DEVAM EDİYORMUŞ 

Bir ayda 298 koli oyuncak çalarak, 840 bin Lira zarara yol açan T.Y. ile olayda parmağı olduğu düşünülen diğer 7 şüpheli Adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Yapılan incelemelerde oyuncak hırsızlığının 5 yıldan bu yana sürdüğü ortaya çıktı. 

Bakmadan Geçme