KPSS iptal edildi, 6'lı masanın bileşenleri sessiz kaldı, Kılıçdaroğlu sert çıktı!

KPSS'nin iptali üzerine açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Milli Eğitim Bakanlığı'ndan saraya, en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var.' dedi.

KPSS iptal edildi, 6'lı masanın bileşenleri sessiz kaldı, Kılıçdaroğlu sert çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM’nin KPSS oturumlarını  iptal etmesinin ardından gözler siyasi partilere çevrildi.  6’lı masanın diğer bileşenlerinden henüz bir açıklama gelmezken CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözleri ise oldukça dikkat çekti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, KPSS'nin iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘devlet yapısında çürüme’ olduğunu söyledi.

“ADALET BU ÜLKEYE YA GELECEK YA GELECEK”

İktidara gelmeleri durumunda yapısal değişikliklere gideceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan saraya, en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Çürüyen bir yapı var ve bu yapıyı düzeltmek zorundayız. Söz verdim bir daha söz veriyorum adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek." dedi.

“KPSS'DE HAKKI YENEN BÜTÜN EVLATLARIMIZIN DA HAKKINI SAVUNMAK ZORUNDAYIZ”

Önceden Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına giderek hak, hukuk, adalet dağıtılması gerektiği yönünde ifadeler kullandığını hatırlatan CHP lideri, "Devlette büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum ben boşuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına gitmedim, boşuna oraya dayanmadım, boşuna oraya gidip de hakkı, hukuku, adalet dağıtılması gerektiğini söyledim. Sözlüde, sınavlarda hakları yenilenleri de gördük. Çürüyen bir yapı var ve bu yapıyı düzeltmek zorundayız. Burada adaleti nasıl sağlıyorsak, KPSS'de hakkı yenen bütün evlatlarımızın da hakkını savunmak zorundayız."  diye konuştu.

 “ADALET BU ÜLKEYE GELİRSE HUZUR GELİR”

Türkiye'ye adalet getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye adaleti getireceğiz. KPSS'ye girip hakkı elinden alınan o gencecik, pırıl pırıl evlatlarımızın da hakkını hukukunu korumak zorundayız. Biz Türkiye'de adalet içinde yaşamak zorundayız. Adalet bu ülkeye gelirse huzur gelir. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan saraya en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Liyakat yok, ahlak yok her şey bitmiş vaziyette ama hepsini düzelteceğiz. Söz verdim bir daha söz veriyorum adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek." ifadelerini kullandı.

MECLİSE ÖNERGE VERDİLER

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve  CHP İstanbul  Milletvekili  Ali Şeker ise KPSS skandalıyla ilgili Mecalise soru ve araştırma önergesi verdi.

Bakmadan Geçme