Kira artışlarına ayar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira artışları ilgili olarak, 'Bakan arkadaşlarımla bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.'

Kira artışlarına ayar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BM 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere yarın ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 110 ülkenin katılacağı genel kurulda, 21 Eylül Salı günü hitapta bulunacağını söyleyen Erdoğan, “Büyük önem atfettiğimiz ve öncü rol oynadığımız, sağlık, iklim ve sürdürülebilir kalkınmaya dair meseleler genel görüşmelerin gündeminde ağırlık buluyor. Genel kurula katılan 110 civarındaki ülkenin fizikî katılım sağlanması bekleniyor. Görüşmelerin ilk gününde 21 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu’nda hitap edeceğim. Konuşmamda Türkiye’nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağım. BM gündeminde olan temel meselelere dair görüşlerimizi ifade edeceğim.”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kovid-19 pandemisi sonrasında üniversitelerin açılacak olması ile birlikte fırlayan kira fiyatlarının sorulması üzerine, “Bu zulme son vereceğiz. ABD dönüşü bizzat kendim ilgileneceğim.” diye yanıt verdi.

“BAY KEMAL BUNLARI ANLAMAZ”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, zulüm ve suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim 1 milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde bunlar söz konusu değildi. Gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu konuda yurtlarımızla iftihar ediyorum. Tabi Bay Kemal’e bunları yediremezsiniz. Çünkü onun dünyasında dikili taşı yok. Onunla birlikte hareket eden bazı medya grupları var ve karalama kampanyalarını sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın, kervan yürüyecek. Öyle bir yalan atıyor ki, Türkiye’de sorunu bitirecekmiş bir yılda. Şu anda öyle abartılacak bir sorunumuz yok. Şu anda üniversite öğrencilerimize desteklerimiz sürüyor. Geçen gün yine sözcüsü konuşuyor, diyor ki; çiftçi battı. Ben daha bir gün önce şeker pancarına yüzde 25 zam yaptığımızı açıkladım. Ama adam çıkıyor iftiralar atıyor. Ben de diyorum ki, benim vatandaşım gayet memnun. Şehirleri dolaşıyorum, nerede ne varsa görüyorum, bunların yalanlarına inanmak mümkün değil.”

45 LİRACIKTAN 650 LİRAYA…

“Biz göreve geldik, üniversite öğrencilerinin aldığı 45 Liracık idi. Şu anda 650 Lira’ya çıktı. Nereden, nereye geldik. Harçlar konusunda uzun yıllardır sorun vardı, bu sorunu biz ortadan kaldırdık. Taa bunlar CHP döneminden gelen sorunlardı, bunları biz kaldırdık. Şu anda atacağımız adım şu; zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki denetimleri ciddi biçimde sürdürmek ve zincir marketlerdeki fiyat farklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki fiyat farkını ortadan kaldıracağız. Bunu bizzat Amerika dönüşünde kendim de ilgilenmek suretiyle ortadan kaldıracağız.”

“MECLİS AÇILDIĞINDA SEÇİM BARAJI İLE İLGİLİ MÜZAKERELERE BAŞLAYACAĞIZ”

Seçim barajı ile ilgili yeni düzenlemeyle ilgili olarak, Meclis açıldığı andan itibaren çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz odur ki inşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha farklı bir şekilde girelim ve Türkiye’nin de arzuladığı, beklediği sistemi yakalamış olalım. Bu konuda da, biliyorsunuz Meclis şu anda kapalı. Meclis açıldığı anda yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip hiç uzatmadan Meclis’e göndereceğiz ve müzakerelere de bu şekilde başlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme