Kimlik başvurularında yeni dönem

İçişleri Bakanlığ kimlik kartları ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. 15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvuruları da artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Kimlik başvurularında yeni dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 yaş altı çocukların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları için velisi ya da vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik imza veya mobil imza kullanılabileceği belirtildi. Öte yandan, başvuru işlemine başlamadan önce ilgili değerli kağıt bedelinin yatırılarak, kimlik kartı başvurusunun ne amaçla yapıldığı, kimlik kartının hangi adrese ve kime teslim edileceği gibi detaylar seçilerek kimlik kartı başvurusu tamamlanabileceği ifade edildi. 

TCKK başvurusu yapılacak çocuğun Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adresinin bulunması şartı istenecek.

TCKK değerli kağıt bedeli, https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılabilecek.

Başvurusu yapılacak çocuğun, son altı ay içerisinde yapılan TCKK veya pasaport başvurusu neticesinde MERNİS'te kayıtlı fotoğrafı bulunması durumunda TCKK başvurusunda da aynı fotoğrafı kullanılabilecek. Kimlik kartının teslimatıyla ilgili sadece yurt içi adresler seçilebilecek.

Bakmadan Geçme