Kılıçdaroğlu: "Elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, "Bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum.' dedi.

Kılıçdaroğlu: &quotElektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Grup Toplantısında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘elektrik faturası ödemeyeceğim’ ısrarını sürdürdüğünü belirtti.

3 BUÇUK MİLYON HANENİN ELEKTRİĞİ KESİK

Türkiye’de Türkiye’de 3 milyon 449 bin 344 ailenin ve iş yerinin elektrik; 1 milyon 93 bin 581 hanenin de doğalgazının kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “3 milyon 449 bin 344 hanede elektrikler kesildi, onların sözcüsü, temsilcisi olarak, onların yaşadığı sıkıntıları yaşamak için bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yirmi birinci yüzyılın Türkiye’sinde ve uzun süredir bir kişinin hegamonyasında yürütülen Türkiye’de 3 milyon 449 bin 344 ailenin iş yerinin elektriği kesildi. 3 milyon 500 bin hanede ortalama elektrik yok. yaşıyor bunu vatandaş, görüyor bunu vatandaş. Elektriğe gelen zamları görüyor. Bir insan gönüllü ben elektrik faturasını ödemiyorum demez. Diyemez yani. parası varsa gider, borcunu öder. Ama elektrik faturasını dahî ödeyemeyecek noktaya bu ülkeyi getiriyorlarsa vatandaş bunu yaşayarak görüyor. Ve ben 3 milyon 449 bin 344 hanede elektrikler kesildi, onların sözcüsü, temsilcisi olarak, onların yaşadığı sıkıntıları yaşamak için bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum. 3 milyon 500 bin hanenin sözcüsü kim olacak, onların derdimi Kim dile getirecek? Bu haksızlığı, bu insafsızlığı yapan iktidarı 84 milyona nasıl anlatacağız? tarihi bir sorumluluğumuz var. Ülke böyle bir noktaya gidiyorsa hepimizin tarihi bir sorumluluğu var. Elektrik ödenmiyor ama 1 milyon 93 bin 581 hanenin de doğalgazı kesildi, kışın ortasında. İktidar sahipleri bunun ne kadar farkında? Sanıyorlar ki her birisi tek tek kesildi, Türkiye coğrafyasında bunu kimse fark etmez. Ama biz halkın partisiyiz, halkın dertlerini dile getirmek zorundayız.”

Bakmadan Geçme